האם ניתן לחייב מעסיק לקיים הסכם שחתם עליו?

  • העלאת שכר על ידי מיקור חוץ
    רונן | 28/01/2020 17:54

    העניין הוא כזה.

    אני עובד באינטל מטעם חברת מיקור חוץ.

    לפני בערך 3 שנים נחתם איתי הסכם העלאת שכר מול החברת מיקור חוץ שאומר שבמיידי אני אקבל העלאה מסויימת ולאחר שנה אקבל העלאה נוספת של 2000 ש"ח.

    בפועל אחרי שנה החברת מיקור חוץ נתנה לי העלאה נוספת של 100 ש"ח בטענה שזאת הייתה טעות של אינטל. חשוב לציין שהחתימה על חוזה ההעלאה היה מול החברת מיקור חוץ ולא מול אינטל. מאז ההעלאה ה 2 עברו כמעט שנתיים. מעולם לא חתמתי על שום דבר שבו אני מוכן לוותר על גובה ההעלאה המקורי (2000 ש"ח).

    עובדה נוספת שחשובה לציין זה שאיבדתי את ההעתק שהיה בידי של ההסכם.

    האם יש לי קייס לתבוע אותם על הלנת שכר ?

    • האם ניתן לחייב מעסיק לקיים הסכם שחתם עליו?
      עו"ד אחוה פודים | 03/02/2020 11:05

      רונן שלום,

      יש לך עילה לתבוע בגין הפרת חוזה, משום שהסמכת על ההסכם והמעסיק לא הודיע על טעות בהסכם לאחר חתימתו.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com