מצ"ב תמונה של הרכב בחניה על הפס הלבן

  • חניה באזור מעבר חציה על כחול לבן
    אורנה | 26/01/2020 09:07

    שלום. חניתי את רכבי בסימון כחול לבן שבהמשך שלו הופך לאדום לבן. הגלגל הקדמי של הרכב עמד על הצבע הלבן שאחריו החל הסימון האדום לבן  - יש לציין שהסימון האדום לבן הוא באורך של מטר  וחצי או שניים לכל היותר - ואחרי האדום לבן יש מעבר חציה. קיבלתי דוח על סך 250 שקל בטענה לעבירה על סעיף 10א 7, על חניה בתחום מעבר חציה. אני יודעת שהחוק אוסר חניה בטווח של 12 מטר ממעבר חציה אך אני מדגישה כי לא היה סימון אדום לבן על פני 12 מטר ורק הגלגל הקדמי של הרכב עמד על הסימון הלבן, כך שחשבתי שזה המשך של הכחול לבן. האם יש סיכוי לביטול הקנס אם אבקש להשפט ומה הקנס המירבי שבית המשפט יכול להטיל עלי במידה ולא יקבל את טענתי?

    • מצ"ב תמונה של הרכב בחניה על הפס הלבן
      אורנה | 28/01/2020 10:56

      הגלגל הקדמי עמד על הפס לבן ולא על האדום. זה נתון לפרשנות האם הסימון הלבן הוא ההמשך של הסימון הכחול או תחילה של הסימון האדום. אודה להתייחסותכם האם בקשה להשפט עשויה לבטל את הקנס או להעלות את הסכום שכבר נקוב על 250 שקל כיום.

      תודה

      אורנה

      • חניה לפני מעבר חציה
        יעקבי | 28/01/2020 12:05

        שלום אורנה,

        הפס הלבן הוא חלק מתמרור 818 (אדום-לבן).

        תמרור 817 (מה שמכונה בעגה כחול-לבן) אין בו לבן. הסימון על פני לוח התמרורים הוא כחול לסירוגין.

        חנית בטווח של 12 מטר לפני מעבר חציה וזה אסור על פי תקנת תעבורה 72 (א)(6).