האם עורך דין מנכ"ל - עשוי להיות חשוף לתלונה אתית?

  • שאלה
    יוסי ראובני | 25/01/2020 21:25

    עו"ד היה בעלים של חברה. בעניינה ניתן פסק דין בהסכמה.

    החברה אינה מכבדת את פסק הדין שכאמור ניתן בהסכמתה.

    האם יש עבירה אתית כל שהיא בהתנהלות עורך הדין [ביזיון בית המשפט]?

    תודה

    • האם עורך דין מנכ"ל - עשוי להיות חשוף לתלונה אתית?
      עו"ד אדם אשכנזי | 30/01/2020 23:19

      שלום רב,

      דיי חריג מצד אחד, משום שיש עיקרון של אישיות משפטית נפרדת.

      מנגד, תיאורטית, גם עורך דין שהוא מנכ"ל חברה, ולא עוסק בעריכת דין, יכול להיות חשוף לתלונה אתית, ולדין המשמעתי. אבל כובד הראיות במקרה כזה, הוא גבוה מאוד, וספק אם וועדת אתיקה תפעל בנסיבות כאלו. אך הדברים נכתבים בזהירות כמובן, שכן כל מקרה לגופו.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il