לא עליתי למטוס בגלל דרכון קצר תוקף

  • הורידו מהטיסה
    ד | 24/01/2020 04:18

    הזמנתי כרטיסים לחו"ל

    ביצעתי צ'ק אין באתר של החברה ומסרתי את פרטי הדרכונים

    כשהגעתי לשער העליה למטוס נאמר לי שלא נוכל לטוס מכיון שלאחד מבני המשפחה יש דרכון עם תוקף קצר מידי (פחות מ3 חודשים)

    יש לציין שקודם לכן בדקתי במידע המצוי במשרד החוץ ושם לא מופיעה דרישה כזאת כמו כן באתר של החברה יש התיחוסת ספציפית למספר מדינות בהם קיימת דרישה כזאת אך לא בביחס למדינת היעד שלי

    מה גם שהחברה אישרה לי את הצק אין על אף שהיא ידעה את תאריכי הדרכון

    (במאמר המוסגר מניסיון שלי אם עולים על הטיסה גם אם יש דרישה כזאת היות ומדובר בילד מדינת היעד תכניס אותו..)

    אם היו מודיעים לי בשלב מוקדם יותר הייתי כמובן מחדש או לפחות מוציא בנתב"ג אבל כאמרו זה היה בדקה ה90

    האם אני יכול לתבוע את החברה?

    • לא עליתי למטוס בגלל דרכון קצר תוקף
      ליאור חאיק, עו"ד | 25/01/2020 12:47

      אתה יכול להגיש תביעה קטנה אך לדעתי ייקבע לך אשם תורם משמעותי וייתכן אף שמאה אחוז כך שהתביעה בהחלט עשויה להידחות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • מנסה להבין
        ד | 25/01/2020 19:42

        האם לאור העובדה כי

        1. החברה בתקנון מציינת מפורש את רשימת המדינות בהם קיימת דרישה לתוקף דרכון ולא מצויין כלל מדינת היעד שלי

        2. משרד החוץ הישראלי במידע על המדינה מציין כי לא צריך ויזה ולא מציין כלל כי יש דרישה לתוקף מינימום

        האם עדיין יתכן ששיקבע אשם תורם כל כך גבוה?

        ב. האם אוכל לתבוע גם עוגמת נפש ונזיקין על הוצאות נוספות?

        ואז גם אם ינכו לי על אשם םתורם

        עדיין יש היתכנות כספית לתביעה

        תודה מראש