רכישת דירה עם חצר שלא רשומה בטאבו

  • רכישת דירה עם חצר שלא רשומה בטאבו
    אלעד | 23/01/2020 23:46

    אני מעוניין לרכוש בית שרשום בטאבו
    מדובר על בית בקומת קרקע, כאשר מעליי יש עוד שתי קומות.
    הבית בשטח של 35 מטר רשום בטאבו, ראיתי גם תשריטים
    אבל החצר של הבית בשטח של כ-8 מטרים, מגודרת מסביב לכניסה לבית
    אבל לא רשומה בטאבו.
    המוכר הצהיר בפניי שהחצר בשימוש בלעדי שלו במשך יותר מ-30 שנים שהוא מתגורר שם
    לא אמורה להיות בעיה להמשיך להשתמש בחצר.
    הוא אומר ששטח החצר כנראה שייך לרשות המקומית או לבניין כולו, אבל אף אחד מהשכנים מעולם לא ביקש לעשות בשטח הזה שימוש וכולם חושבים באופן טבעי שזו חצר שלו

    האם רכישת בית כזה עלולה לגרום להליכים מצד הרשות או השכנים בעתיד?
    האם כדאי פשוט להוריד את הגדרות לאחר הרכישה ובעצם לא לעשות בה שימוש?

    • רכישת דירה עם חצר שלא רשומה בטאבו
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 26/01/2020 14:58

      שלום אלעד,

      אם החצר איננה רשומה בטאבו על שם המוכר - היא איננה שייכת לו ואין הוא רשאי לגבות תשלום בגינה בעת מכירת הדירה.

      כדאי לברר למי שייכת החצר לפני קבלת החלטה כלשהי.

      בעלי הזכויות בחצר עשויים לדרוש את פינוי השטח ועלולים לדרוש דמי שימוש ראויים בגין תקופת השימוש בו.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com