האם הורדה בשכר היא הרעה מוחשית בתנאי עבודה?

  • טיפים
    קובי | 22/01/2020 12:20

    שלום,
    אני מנהל מסעדה ויש לי שאלת שכר
    הברמנים אצלנו מקבלים כבר תקופה ארוכה הפרשה של 10 אחוז מהטיפים של המלצרים, הסכם זה לא רשום להם בחוזה או משהו כזה.
    השאלה שלי היא אם אוריד להם את ההפרשה ל5 אחוז זה לא יהיה הרעה בתנאים.
    כמובן שהם מקבלים משכורת בסיס ונסיעות.
    תודה אשמח לתשובה.

    • האם הורדה בשכר היא הרעה מוחשית בתנאי עבודה?
      עו"ד אחוה פודים | 27/01/2020 08:34

      קובי שלום,

      הרעה מוחשית בתנאי עבודה נקבעת בהתאם לעובדות בפועל.

      אינני יודעת מה גובה הטיפים ביחס לשכר וכמה בסופו של יום ירד שכרם בעקבות הקיצוץ ולכן אינני יודעת להגיד לך האם מדובר בהרעה מוחשית בתנאי עבודה.

      לא כל הורדה בשכר מהווה הרעה מוחשית.

      מכל מקום חשוב שתדע שגם אם מדובר בהרעה בתנאי העבודה (מה שלא ברור), הרי שהזכות היחידה של הברמנים תהא להתפטר ולקבל פיצויים.

      אנשים רבים טועים וסוברים שהרעה בתנאי עבודה מזכה את העובד בכך שיחזירו לו את מה שהיה קודם לכן - אולם זה לא נכון! למעסיק מותר לשנות את תנאי העבודה וככל שמדובר ברעה מוחשית, העובד יכול לעזוב ולקבל פיצויים.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com