השפעת עבר פלילי של בן זוג על החלטות של הרווחה

  • שאלה חשובה מאוד
    טל 555 | 22/01/2020 01:19

    שלום לפני כ4 חודשים התחלתי לצאת עם בחור שיש לו עבר פלילי של גניבות וכו..איתי הוא מתנהג ממש יפה כלפיי וכלפי ביתי ,אני אם חד הורית..לאחרונה עצרו אותו, והשוטר שאל אותי מה אני יודעת על העבר שלו ,והאמת שלא הרבה והוא אמר לי זה מה שאת רוצה שיהיה ליד הבת שלך אחד כזה שגונב..השאלה שלי היא ככה..האם העובדה שבן זוגי אסיר או בעל עבר פלילי יכולה לפגוע באיכות חיים שלי עם הבת שלי ?זתומרת האם לומרות שהוא בן זוג שדואג לי ולבת שלי ובבית מתנהג יפה מאוד, יכולים לנסות חלילה לקחת לי תילדה בדרך כלשהי? או לערב רווחה או משהו כי כביכול יש לי בן זוג כזה?

    • השפעת עבר פלילי של בן זוג על החלטות של הרווחה
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/01/2020 19:17

      פונה נכבדה, אמנם השאלה שלך מתאימה יותר לפורום דיני משפחה אבל אנסה לסייע לך אף אני: ראשית, פקידי הסעד אשר ברווחה לא מחפשים להוציא ילדים מהוריהם. שנית, הדרך החוקית להוציא ילד מחזקת אימו עוברת דרך חוק הנוער ( טיפול והשגחה )- ובכדי שבית משפט יורה על כך הוא ראשית צריך לקבוע שמדובר בקטין נזקק אשר מוגדר ככזה רק באחד מהמקרים המצוינים בחוק: קטין הוא נזקק כשנתקיים בו אחד מאלה:

      (1) לא נמצא אחראי עליו;

      (2) האחראי על הקטין אינו מסוגל לטפל בו או להשגיח עליו או שהוא מזניח את הטיפול או ההשגחה;

      (3) הוא עשה מעשה שהוא עבירה פלילית ולא הובא בפלילים;

      (4) הוא נמצא משוטט, פושט יד או רוכל בניגוד לחוק עבודת הנוער, תשי"ג-1953;

      (5) הוא נתון להשפעה רעה או שהוא חי במקום המשמש דרך קבע מקום עבירה;

      (6) שלומו הגופני או הנפשי נפגע או עלול להיפגע מכל סיבה אחרת;

      (7) הוא נולד כשהוא סובל מתסמונת חסר בסם (סינדרום גמילה)." - הסעיף הרלוונטי הוא (5) אם ילדתך נתונה להשפעה רעה או שהיא חיה בבית המשמש דרך קבע מקום עבירה- עבר פלילי של בן זוג או הורה כשלעצמו לא מבסס קביעה שביתך משמש דרך קבע מקום לביצוע עבירה או שהילדה נתונה להשפעה רעה. בנוסף, אף אם קטין מוכרז כקטין נזקק, אין הדבר אומר שבית משפט יקבע שיש מקום להוציא את הקטין ממשמורת הוריו , זהו צעד חריג מאוד השמור למקרים קיצוניים והכל כמובן נעשה בדיונים מסודרים בבית משפט. בכל מקרה, בהנחה והוא אכן מטיב עמכן, הרי שאין כל מקום לחשש כאמור בשאלתך ואם חס וחלילה, למרות שאני לא רואה שום סיכוי לכך בנתונים שאת מציגה,  ירצו לפעול בהליכי נזקקות מול ביתך- הרי שתמיד תוכלי להיפרד מהבחור ולעצור את כל ההליך המשפטי- כך שמהבחינה של רשויות הרווחה אין לך להבנתי ממה לחשוש.

      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי