דין הוראת קבע בחשבון בנק לאחר פטירת בעל החשבון.

  • הוראת קבע ופטירה
    עדי | 19/01/2020 18:15

    אבא שלי עשה הוראת קבע כדי שיעבור לחשבון שלי כל חודש סכום מסוים. ההוראה הייתה תקפה ל3 שנים אבל לצערי הוא נפטר באופן פתאומי. מה אני יכולה לעשות כדי להמשיך לקבל את הכסף? תודה

    • דין הוראת קבע בחשבון בנק לאחר פטירת בעל החשבון.
      עו"ד אסף מירוז | 21/01/2020 22:18

      שלום עדי

      ראשית תנחומיי על פטרית אביך ז"ל.

      אם היתה לאביך התחייבות כלפייך להעביר לך סכום כסף נתון למשך 3 שנים, ייתכןש את זכאית לקבל את הכספים מהעזבון לפני חלוקתו ליורשים.

      אם לא זה המצב ומדובר במתנות שלא עוגנו בהתחחיבות בכתב לתת מתנה, אז הוראת הקבע בטלה וזכיותייך יהיו לפי צו ירושה/צו קיום צוואה (אם הוא השאיר צוואה תקפה).

      מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966 ; טלפון נייד: 052-6289900 ; מייל: amerozlaw@gmail.com