חוזה העסקה

  • חוזה העסקה
    אמירה | 20/01/2020 17:26

    בחוזה העסקתי ישנו סעיף שלדעתי הוא שנוי במחלוקת....

    מוגדרות עבורי 2 סוגים של שעות עבודה: שעת עבודה "רגילה" שבה אני מקבל שכר בסיס ושעת עבודה "מיוחדת" שבה אני מקבל שכר בסיס בונוס.

    בחוזה נכתב שאם אני מחליט להתפטר לפני תקופת העסקתי (8 חודשים) אני נדרש להחזיר רטרואקטיבית את שכר הבונוס המגיע ל50% מהמשכורת החודשית שלי.

    כמעט מתחילת העבודה המעסיק לא עומד התחייבויות שלו כלפי ואני נאלץ לבצע משימות שלא תחת הגדרות התפקיד ללא ולכן ברצוני להתפטר. אך הסעיף שדורש ממני להחזיר חצי מהמשכורת לאורך כל תקופת העסקתי, מונע ממני לעשות כן. האם הסעיף הזה חוקי בכלל?

    • חוזה העסקה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 21/01/2020 18:08

      במידה ואתה עובד עבור שעות הבונוס - ז"א שזו שעה עם תעריף מיוחד - אין דבר שכזה שלא ישולם לך שכר בגין העבודה. כלל שהמעסק יטען כי אתה צריך להחזיר לו את ההפרש בין תעריף שעת הבונוס לבין תעריף השעה הרגילה - לעניות דעתי - עליך לטעון כי ההתפטרות נבעה ממניעים שנוגעים בהתנהלות המעסיק - ולכן על מנת להימנע ממצב שהוא לא ברור - אני מציעה לך לפנות אליו בכתב ולבקש ממנו לתקן את העוולות .

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com