שיתוך שכ"ט עם מי שאינו עו"ד

  • רווח
    צביקה | 20/01/2020 10:04

    לאומי יש עוסק מורשה . כרגע אינו פעיל. האם לי כעו"ד מותר להפעיל משרדי דרכה? היא לא תרוויח כלום . כל הרווחים רק לי. זו טובה עבורי. כך שאיני חולק עמה כל רווח

    • שיתוך שכ"ט עם מי שאינו עו"ד
      עו"ד מייק יורק | 23/01/2020 18:45

      שלום

      ניהול משרד עו"ד יכול להיעשות רק על ידי שימוש בהתאגדות של עורכי דין, בין בחברה מכוח סעיף 59 לחוק הלשכה ובין בעוסק מורשה של עוה"ד בלבד.

      לא ניתן להשתמש בעוסק מורשה או בתאגיד של קרוב משפחה שכן הכנסות אלו על פי דין נזקפות לעוסק המורשה או לחברה והן בבחינת שיתוף שכ"ט עם משי שאינו עו"ד.

      עניין זה יכול להתגבש כדי עבירה של שיתוף ושותפות עם מי שאינו עורך דין, על פי סעיפים 58 ו- 61(1) לחוק לשכת עורכי הדין תשכ"א-1961.

      שימוש בתאגיד של צד ג' או עוסק מורשה של צד ג' יכול להוות גם עבירת מס שעשויה להיות עבירה משמעתית גם.

      בברכה,

      מייק יורק, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      נירים 3, בית קנדה, אגף B, קומה 2, תל אביב
      טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc