תביעה כונס נכסים

  • תביעה נגד כונס נכסים
    נועה | 19/01/2020 13:48

    שלום.
    קנינו דירה מכונס נכסים לפני 13 שנה ולפני יותר משנתיים התחלנו בתהליך רישום בטאבו  וגילינו שהכונס לא סגר את החובות על הדירה לעירייה השייכים לדייר הקודם. פנינו למשרד הכונס ולמנהלת והעומדת בראש המשרד כיום שתסדיר את החוב מול העירייה או במידה ולא נותרו כספים שתשלח אישור מבית המשפט על כך.
    אך במקום לטפל בעיננים היא תירצה כל מיני תירוצים והתחמקה  מלפתור את העיניין למרות שמהעיריה דיברו עם המשרד וגם עו״ד דיבר אך הבעיה לא טופלה , כשראינו שזה נמשך כשנה וחצי החלטנו לפנות לעו״ד פרטי שיטפל ור לאחר איומים בתביעה הואילה העירייה לתת את האישור .אנו שילמנו לעו״ד 17,500 ₪.
    לפני שנה פנינו לתביעות קטנות  נגד הכונסת ונגד העירייה.בדיון הראשון הנתבעים לא הגיעו והשופט פסק לטובתינו 20,000 ₪ הכונסת הגישה בקשה לביטול פסק הדין מכיוון שהמשרד שלה עבר כתובת ולכן לא קיבלה את הזימון (יש בידינו אישור שהיא כן קיבלה את הזימון)
    נקבע דיון נוסף וגם אז היא לא הגיעה ותירצה זאת שהוחלפו יומנים במשרד ותאריך הזימון הושמט מהיומן.
    בדיון השלישי היא הגיעה אך לא הביאה כתב הגנה וכשנישאלה למה לא הביאה היא ענתה לא יודעת.
    כעת נקבע דיון נוסף ל5.2 והיא הגישה בקשה למחוק אותה מהתביעה בהעדר עילה או יריבות והשופט קבע שהבקשה תידון במועד שנקבע.
    אנחנו ביקשנו ייצוג של עו״ד מכיוון שהכונסת היא עו״ד וקיבלנו אישור.
    העו״ד שלנו אומר שהיא לא יכולה לטעון שאינה צד בעינין כי היא עומדת בראש ומנהלת את המשרד האחראי לכינוס ויש לה אחריות כעומדת בראש על כל התיקים שהיו ויהיו במשרד הזה.
    ובנוסף היא זו שהתנהלה מולינו ומול עו״ד שלנו במשך שנה וחצי.
    אם היא טוענת שהיא לא צד בעיניין היא יכלה לומר זאת מההתחלה ולא למשוך אותנו בכל מיני תירוצים במשך תקופה ארוכה.
    רצינו לשמוע את דעתכם על המקרא ומה מיתן לעשות?
    תודה.

    • תביעה כונס נכסים
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/01/2020 22:35

      היי נועה,

      מאחר ואתם מיוצגים נאמנה על ידי עו"ד, אין זה יהיה נכון שאביע את דעתי.

      אם לקחתם עו"ד אני מניח שאתם סומכים עליו. בכל מקרה אינני מכיר את התיק ובשביל לתת תשובה מקצועית קיים צורך להכיר את העובדות והמסמכים.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com