קיזוז שכר אחרי חופשת לידה

  • קיזוז שכר אחרי חופשת לידה
    אלינה | 17/01/2020 12:26

    חזרתי לעבוד בנובמבר אחרי חופשת לידה של כמעט 4 חודשים. ביקשו ממני להעביר אישור קבלת מענק הדמי לידה ואמרו לי שבהמשך לאישור יקוזזו לי במשכורת קרוב ל6,000 שח.

    האם זה הגיוני?
    ממה זה נובע?
    תודה

    • קיזוז שכר אחרי חופשת לידה
      עו"ד לילך אקרמן | 19/01/2020 22:06

      שלום רב

      יש לבחון מול המעסיק בגין מה הקיזוז. אפשרות אחת למשל היא שהמעסיק העביר לקופות הפנסיה וקרן השתלמות את חלק העובד שלך בעבורך במהלך חופשת הלידה וכעת הוא מנכה זאת מהשכר וזה חוקי. בדקי למול המעסיק בגין מה צפויה ההורדה ואז ניתן יהיה לבחון אותה.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il