דרושים ממני את הסכום בבת אחת

  • טעות ברישום אשראי אצל חברת הביטוח
    יואל | 16/01/2020 12:19

    שלום,

    רכשתי בשנת 2012 ביטוח בריאות עבור הכלב שלי (חברת פניקס) דרך סוכן - כ1000 ש"ח בשנה.

    חידשתי את הביטוח כל שנה.

    השנה הסוכן פנה אלי ואמר שחלה טעות במס' האשראי שנלקח וכל השנים כרטיס עם מספר דומה חויב בטעות.

    חברת הביטוח דורשת שאשלם את הביטוח כל השנים אחורה. (8 שנים)

    הטעות כמובן אצל חברת הביטוח או הסוכן ולא אצלי, ולכן אני לא מוכן לשלם, במיוחד לא סכום גבוה שכזה אחרי 8 שנים (כ8000 ש"ח)

    השאלה היא מה אומר החוק בעניין זה?

    תודה רבה

    • דרושים ממני את הסכום בבת אחת
      ליאור חאיק, עו"ד | 20/01/2020 17:50

      היי יואל,

      החוק אינו מתייחס לסיטואציה שהצגת ואולם לא תוכל להתחמק מתשלום החוב לפי חוק עשיית עושר ולא במשפט מאחר וקיבלת שירות ולא שילמת עליו.

      נסה להגיע להסכמה מול החברה לחלק את התשלומים.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com