איך אגבה מזונות מאב בני?

  • מזונות
    נטלי | 16/01/2020 08:33

    שלום , לפני כשנה הגרוש שלי נכנס לכלא ותבעתי דרך ביטוח לאומי מזונות וקיבלתי , במהלך השנה הזו חלתי עברתי ניתוח ראש ותבעתי לקבלת קיצבת נכות שאושרה לי כרגע מקבלת קיצבת נכות , קיזוז לי חלק נכבד מהזכות של הקצבה שקיבלתי רטרו , בגלל כפל קיצבאות החוב עומד על 7200 שח , פניתי לגרוש אין לו איך לשלם , חיכיתי כמה חודשים כבר מאז שהשתחרר וגם את השוטף מתקשה לשלם ומאחר בתשלום כל הזמן , פניתי להוצאה לפועל בדרישת התשלום , והגרוש שלי התעצבן וטען שעשיתי טעות ועכשיו הוא בכלל לא ישלם לי כלום , כי הוא כולו מלא חובות והרווחה מעוקבת במקרה שלו הוא עדיין נחשב אסיר , פשוט מרצה שעות בחוץ , הוא גם טען שעכשיו לא רוצה לראות את הילד בכלל לא שלפני זה ראה ככה שזה לא באמת משנה . מה עושים במצב כזה ? אין דרך לקבל את הכסף הזה ? האם זה חוב אבוד בעיניי. ?? הוצאה לפועל לא משלמים לי ?

    • איך אגבה מזונות מאב בני?
      עו"ד רוית טוב-לי | 27/01/2020 11:29

      נטלי, שלום,

      אני מצטערת לשמוע על מצבך הקשה.

      שאלתך היא בתחום הגביה, מפני שכבר יש לך פסק דין. את מוזמנת לפנות לפורום הוצל"פ באתרנו.

      את תמיד יכולה להגיש תביעה להגדלת מזונות מפני שהוא לא רואה את הילד, או תביעה לאכוף עליו לראות את הילד, אבל לא יהיה נכון לעשות כן מבלי לקבל ייעוץ משפטי פרטני.

      אם להוריו יש כסף, שקלי לתבוע אותם.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il