עיקול שכר וקרן פנסייה

  • צד ג מעסיק
    אבי | 14/01/2020 14:52

    אצל צד ג' (מעסיק) התקבל עיקול של עובד.

    אחרי שנתיים העובד כבר סיים לעבוד בחברה הוא פנה באמצעות עו"ד לקבל כספים שנניח ומגיעים לו (יש מחלוקת). להבנתה של החברה העובד עדיין חייב כספים במסגרת אותו עיקול.

    1. הבנתי שמבחינת המעסיק העיקול צד ג' תקף רק ל-3 חודשים, האם במקרה שהסברתי לעיל זה המצב או שהעיקול תקף גם מבחינת המעסיק ואסור להעביר כספים לעובד?

    2. העו"ד טוען שגם כאשר יש עיקול אין מניעה לשלם שכר טרחה + מע"מ במסגרת הטיפול בעובד. האם זה נכון?

    3. האם מותר לשחרר לעובד את הכספים של הפנסיה (161 + מכתב שחרור כספים) כי מי שבפועל מחזיק בכסף זה הביטוח.

    סליחה אם השאלה קצת ארוכה אבל אודה לעזרה.

    • עיקול שכר וקרן פנסייה
      עו"ד אריאל שוורץ | 02/02/2020 16:50

      שלום רב,

      שאלתך כוללת למעשה שני חלקים; התייחסות לעיקול על שכר עבודה והתייחסות לעיקול צד ג' על קרן פנסייה.

      ראשית עליך לוודא מול ההוצאה לפועל מה מצב העיקולים. ככל שהעיקולים בוטלו ותיק ההוצאה לפועל נסגר ניתן יהיה לבקש את מימוש הכספים. באפשרותך להגיש בקשה להוצאה לפועל על מנת שרשם הההוצל"פ יורה למעסיק לשחרר את הכספים (במידה ותיק ההוצאה לפועל נסגר).

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      דרך אבא הלל סילבר 12 (בית ששון חוגי), רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com