יפוי כח מתמשך וניהול שוטף של משק הבית

  • יפוי כח מתמשך וניהול שוטף של משק הבית
    מנשה | 14/01/2020 13:52

    שלום,

    שמי מנשה, ואני מטפל כבר 10 שנים בהורי המזדקנים, אני בן יחיד שגר איתם ומנהל את צרכיהם.
    לשם כך, כל חודש הורי מפקידים לי לחשבון באמצעות צ'יק סכום שמספיק לטיפול במשק הבית והסיעוד.
    לאחרונה, חתמה אימי על ייפוי כח מתמשך שנכנס לתוקף רכושי מיד. ויפוי כח נוטריוני כגיבוי בהמלצת העו"ד.
    הגעתי עם אבי בלבד לבנק, בצירוף מסמכי יפויי ההכח בבקשה להכנס הכמיופה בחשבון ע"ח אימי, ולאפשר לי לייצג את אבי בעתיד כיוון שיציאה מהבית קשה לו מאוד. אני חשבתי שהדבר יקל על התנהלותי. אך לצערי מיד לאחר החתימות הסבירו לי שסבך הבירוקרטיה גדל, וכעת אני לא יכול להעביר לחשבוני כספים כדי לנהל את הבית, ואני צריך להתנהל בצ'יקים או במזומן. למרות בקשת אבי לאפשר לי להתנהל כרצוני ויפוי הכח המתמשך ששם רשום אותו הדבר. כל זאת כשאבי מתפתל מכאבים כרוניים.
    בנוסף, אנו מתכננים לעבור דירה בקרוב וכמובן שאני אנהל את הפרוצידורה, אז אוסבר לי שגם לשם צ'יקים בנקאיים גם יש צורך להביא את אבי לבנק ואין דרך אחרת.

    שאלתי, האם הדבר נכון, או שהסתירו ממני אפשרות אחרת? כיוון שכל הוראות הקבע והתשלומים יורדים מחשבוני (אשראי) וכן אני מעדיף להעביר לעובדת הסיעודית של הורי את הכסף בהעברה בנקאית ולא למסור לה צ'יק.

    והאם יש לי אופציה לקבל כרטיס אשראי על שמם?

    ושאלה אחרונה, מה הדין אם אפעל לבטל את יפוי הכח המתמשך ואשאר רק עם הנוטריוני?

    תודה רבה.