פרויקט תמ"א שהסתבך ונכנס להליכי כינוס נכסים

  • כונס נכסים לבנין בתמא 38
    זוהר | 13/01/2020 01:24

    שלום
    הבנין בתהליך תמא עבר דרך בימש לכונס נכסים המנסה למצוא רבלן חדש.
    1מהי משכורתו של כונס
    2.מי מממן
    3.מהן העלויות עבור פעולותיו
    4.כבר כשנה הכונס מחפש קבלן ולא מוצא
    5. כמה זמן נדרש לחכות לכל זה?
    בברכה

    • פרויקט תמ"א שהסתבך ונכנס להליכי כינוס נכסים
      עו"ד אריה בדנר | 13/01/2020 18:37

      זוהר שלום,

      משאלתך אני מבין מספר דברים (הגם שלא נכתבו): (1) מדובר בפרויקט תמ"א 38/1 (כלומר חיזוק) ולא פרויקט תמ"א 38/2 או פינוי בינוי (שניהם הריסה ובניה); (2) העבודות החלו ואתם מתגוררים באתר בניה בין פיגומים; (3) ההסכם של הדיירים עם היזם לא מגן על הדיירים מבפני מצב זה כפי שהתרחש בדבר חדלות פרעון של היזם ואינו מעמיד לכם סעדים מתאימים. האם כך הם פני הדברים? ואם כל אלו נכונים -  אני מבין את הסיטואציה הקשה שאתם מצויים בה.

      לגופו של החלק הראשון בשאלה, ככלל (שכן פורום זה אינו דן בהליכי כינוס אלא בפרויקטים של התחדשות עירונית), שכרו של כונס הנכסים נקבע על ידי בית המשפט כאחוז מסוים בצירוף הוצאות מאושרות. המימון הינו מכלל נכסי החייב (הרי כאשר הנכסים ימכרו, יתקבלו תקבולים ומהם ישולמו גם שכר כונס הנכסים וההוצאות).

      לגופו של החלק השני בשאלה, בדבר כך שכבר למעלה משנה כונס הנכסים מחפש אחר קבלן (כנראה התכוונת ליזם) חלופי, ללא הצלחה, ופרק הזמן הנדרש / שיידרש לשם כך, הרי שבהעדר הכרה של מכלול הנתונים והפרטים הן של הפרויקט והן בכלל לא ניתן ליתן כאן מענה לגופם של דברים. אני יכול רק להניח שאין זה הפרויקט היחיד ש"ננטש" על ידי אותו יזם ואשר כונס הנכסים פועל בעניינו. יחד עם זאת, לאור חלוף הזמן, בוודאי לאור הסיטואציה בה אתם כנראה נמצאים (מתגוררים באתר בניה), אני מציע שתתייעצו -  באמצעות עורך הדין של הדיירים המייצג אתכם בעסקה ו/או באמצעות עורך דין אחר אליו תפנו  -  כדי לבחון את האפשרויות העומדות בפניכם.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il