שיפוץ חלקי של הבניין

  • תמא במימון עצמי לצד צפוני של הבניין
    שרון | 08/01/2020 19:30

    שלום,

    דיירי הצד הצפוני של הבניין מעוניינים בתוספת ממדים+ מרפסות במימון עצמי.

    דיירי הצד הדרומי אינם מעונינים כרגע בגלל היבטים של עלויות.

    באם דיירי הבניין עושים שיפוץ וחיזוק
    ודיירי הצד הצפוני מוסיפים מרפסות וממדים והרחבה כנגזר מזכויות תמא 38-

    1.האם נשמרת הזכות לדיירי הצד הדרומי להוסיף מרפסות ממדים והרחבות בשנים הבאות לאחר שיחסכו כסף?

    2. איזו הסכמה מכלל דיירי הבניין , דיירי הצד הצפוני צריכים כדי לעשות רק את הצד שלהם?

    • שיפוץ חלקי של הבניין
      עו"ד אריה בדנר | 08/01/2020 20:27

      שרון שלום,

      שאלתך אינה ברורה לי ודומה כי הנך מערבבת בין מושגים שונים. ממה שהבנתי, הנכם בית משותף אחד. לא ברור לי האם מדובר במבנה אחד או שני מבנים נפרדים / צמודים הרשומים כבית משותף. אם אנו מדברים על פרויקט תמ"א 38/1, אזי תנאי ראשון הוא ביצוע חיזוק הבניין. האם "הצד הצפוני" מחזק את הבניין?  האם "הצד הצפוני" ממש זכויות תמ"א או שמדובר במימוש זכויות תב"ע?  כמו כן, איזו החלטה קיבלתם או שבכוונתכם לקבל בבניין, שכן ברור שבחלוקה כזו (50-50) אין רוב נדרש לפרויקט תמ"א 38.

      ככל ואקבל תמונה ברורה יותר, אשמח לנסות ולענות לשאלתך.

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il

      • תמא בממימון עצמי
        שרון | 08/01/2020 21:41

        תודה רבה.

        הבניין הוא בניין אחד. החיזור והשיפוץ יבוצע ע"י כלל הדיירים.

        הצד בבניין שמעוניין בתמא במימון עצמי- מרפסות , ממדים והרחבה מבקש מכולם לאשר לו.

        אני שואלת האם הוספת מרפסות וממדים והרחבה אצלם משאירה את זכויות הבניה והתוספות למועד אחר לצד שלא מבצע עכשיו. או המשמעות היא ויתור על זכויות הבניה.

        • תמא בממימון עצמי לחלק מהבניין
          שרון | 08/01/2020 21:43

          חיזור= חיזוק

        • תמא במימון עצמי
          עו"ד אריה בדנר | 09/01/2020 13:31

          שרון שלום,

          מתשובתך אני מבין שאתם מבקשים לממש זכויות מכוח תמ"א 38/1 באופן חלקי בלבד ולהוציא היתר בניה בהתאם. אני גם מבין, כעת, שאתם לא רק מבקשים לחזק את הבניין ולהוסיף ממדים ומרפסות, אלא מבקשים להוסיף "הרחבה". לא ברור לי האם הכוונה שאתם מוסיפים יחידות דיור נוספות ואם כן מי בונה אותן, באיזה מימון ובטוחות וכיצד אתם מתכוונים לממש את הזכויות באותן יחידות דיור.

          במכלול הדברים, אני סבור שהמקרה אינו מתאים למענה במסגרת הפורום וכי הנכם (רוב בעלי הזכויות בבניין, המעוניינים בפרויקט, בוודאי ובוודאי אלו שבצד הדרומי שאינם מעוניינים כעת בבניית תוספות) צריכים להתאגד, לבחור עורך דין שילווה אתכם בתהליך, יבחן אתכם את כל האפשרויות (לרבות האפשרות של מימוש זכויות התמ"א באמצעות יזם, דבר שיפתור את בעיית המימוש והמימון של האגף הדרומי), יסביר לכם את ההשלכות (לרבות העדר האפשרות "להשאיר" זכויות תמ"א כפי שאת מציגה למימוש בעתיד), והכל כדי שתצאו בהחלטה מושכלת.

          מקווה שהייתי לך לעזר,

          בברכה,

          אריה בדנר, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
          טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il