הדוח לא הגיע אליי, קיבלתי רק הודעה שנייה עם כפל קנס – מה אפשר לעשות?

  • דרישה לתשלום דוח מצלמה
    אילנה | 07/01/2020 19:36

    היום קיבלתי דרישה לתשלום דוח  שנקלט במצלמה על נהיגה באור אדום מסוף חודש יוני 2019.
    ע"ס 1500 שח ועוד קנס של 750 שח.מעולם לא קיבלתי בדואר את הדוח המקורי ולא תזכורות או התראות לגבי דוח זה. לא בדואר רגיל ובוודאי שלא בדואר רשום. גם את הדרישה שהתקבלה היום קיבלתי בדואר רגיל.

    שאלתי: האם הדוח לא היה צריך להישלח בדואר רשום? האם לא היה צריך להישלח לי צילום של העבירה?
     עכשיו לאחר למעלה מ 6 חודשים מביצוע העבירה אינני יכולה לדרוש צילום,או להגיש ערעור,או לבקש להישפט. כלום....עבר הזמן ואני נקנסת על עבירה שלא ידעתי על קיומה.

    האם לא חובה לשלוח דוח משטרתי בדואר רשום שתהיה הוכחה שקיבלתי את הדוח?
    תודה

    • הדוח לא הגיע אליי, קיבלתי רק הודעה שנייה עם כפל קנס – מה אפשר לעשות?
      עו"ד דורון ויגלר | 08/01/2020 07:33

      שלום לשואלת,

      1- אין את יכולה לבקש להישפט שכן איבדת את המועד

      2- את צריכה להגיש בקשה להארכת מועד להישפט

      3- תעשי זאת אחרי שתבררי במשטרה (מפנא 9666*) מהו מספר הדואר הרשום שנשלח אליך (אם בכלל)

      4- מומלץ גם לגשת לאחר מכן עם מספר הדואר הרשום לסניף הדואר על מנת לקבל את אישור המסירה (או מה כתוב עליו כסיבה לאי מסירה)

      בהצלחה

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com