השאלות הנכונות

  • תאונת עבודה או לא? ואובדן כושר עבודה
    שכיר חסוי | 07/01/2020 17:03

    שלום, לפני כשלושה חודשים כשהתאמנתי בחד״כ של העבודה בזמני הפנוי הרמתי משקל קצת כבד, חשבתי שנתפס לי הגב אך בדיאבד יש לי פריצת דיסק ומאוד קשה לי לשבת או לעמוד/ללכת ליותר ממספר דקות. כשזה קרה לי ייחסתי לזה הרבה חשיבות כיוון שהכאב לא היה כל כך חמור והמשכתי לתפקד רגיל תקופה. וכשאני אומר רגיל אני מתכוון לזה שהצלחתי גם להתקבל לעבודה בחברה ענקית ואני אמור להתחיל שם בעוד שבועיים. עד אז אני רשום כמועסק בחברה הקודמת. יש לי ביטוח פנסיה עם סעיף של אובדן כושר עבודה.

    • השאלות הנכונות
      עו"ד אלי לוטן | 07/01/2020 18:51

      שלום לך שכיר חסוי,

      הסיווג כתאונת עבודה - כן או לא - הוא מעניין רק למקרה שנותרת נכות לצמיתות בשיעור משמעותי. כרגע אתה במצב קשה אבל השאלה היא אם זה מצב שיחלוף או שיידרש ניתוח.

      דבר שני - ככל שלא נמסרה הודעה בסמוך לאירוע, יהיה קושי גדול מאד לקבל הכרה בפגיעה כזאת כ"פגיעה בעבודה".

      ככל שמדובר באובדן כושר עבודה - גם כאן השאלה היא אם יש אובדן כזה ואם הוא נמשך מעבר ל-3 חודשי ההמתנה. שוב, רלבנטי רק למקרה של פגיעה קשה עם השלכות ארוכות.

      כדי לקבל הכוונה יותר מדוייקת מזאת שאפשרית במגבלות הפורום, רצוי שתתייעץ עם עו"ד.

      בברכה,

      אלי לוטן, עו"ד
      מנהל פורום דיני ביטוח

      ז'בוטינסקי 33, רמת גן
      טל': 03-6125353; מייל: ely@lotan-law.com