דו"ח טלפון

  • דו"ח לא מוצדק על שימוש בטלפון
    איתי | 30/12/2019 10:21

    שלום, שוטר עצר אותי וטען שהחזקתי את הטלפון הנייד. הופתעתי מאוד ואמרתי לו "אולי חיברתי למטען". קיבלתי דו"ח. לאחר מכן נזכרתי שלא ייתכן שהחזקתי את הטלפון אפילו עם חיברתי למטען ולכן אני חושב שנפלה טעות כלשהי ובאמת לא נגעתי בטלפון. האם יש דרך לערער על הדו"ח? ואם כן האם הסיכוי לבטל סביר או שנחשב שהודיתי באשמה?

    • דו"ח טלפון
      יעקבי | 30/12/2019 23:21

      שלום איתי,

      מתגובתך הראשונה יש ראשית הודאה.

      טענת "אולי חיברתי למטען" אפשר להסיק שאחזת בנייד וחיברת אותו למטען.

      לו אמרת 'חיברת את המטען' אפשר להסיק כי הטלפון היה בעריסה ולא אחזת בו אלא בכבל הטעינה.

      עצם אי הביטחון שלך (אתה מעיד כי מדובר במחשבה שלך) יש כדי להפריך טענתך.

      מן הראוי לקרוא את גרסת השוטר. תוכל להציגה כאן?

      • דוח טלפון
        איתי | 31/12/2019 10:28

        השוטר טוען שהוא ראה אותי מחזיק את הטלפון ביד ימין. בזמנו קצת נהבלתי וגם חשבתי שעדיף לא להתווכח איתו אז חיפשתי הסבר לטענה שלו. שוב, אחר כך הבנתי שטעיתי ולא ייתכן שהחזקתי את הטלפון ביד גם אם הייתי מחבר מטען, כלומר אמרתי לו משהו שגוי. בנוסף אני זוכר שהוצאתי משקפי שמש מתא הדיסקים אז סביר שזה מה שהוא ראה

        • דו"ח טלפון
          יעקבי | 31/12/2019 22:57

          שוב שלום איתי,

          התגובה הראשונית בד"כ היא הכנה ביותר למעט הכחשה גורפת שגם עשויה/עלולה להתפרש כהגנה עצמית.

          הוצאת משקפי שמש יכולה להתפרש כגירסה כבושה. (אגב, באיזה שעה נרשם הדו"ח?).

          לא הצגת את הנסיבות שרשם השוטר. לבטח יש בהן פירוט.

          • דוח טלפון
            איתי | 01/01/2020 09:21

            שלום שוב ותודה על התגובות.

            השיחה המלאה היתה שהוא שאל אותי למה החזקתי טלפון, ואני הופתעתי ואמרתי לו משהו כמו "אתה בטוח? אני לא נגעתי, תראה זה במעמד שלו עם וויז". והוא התעקש שהוא יודע מה הוא ראה, אמרתי שוב שאני ממש לא נגעתי וניסיתי לחשוב למה הוא מתכוון, ואז הצעתי את העניין עם המטען.

            עוד לא הגיע אליי הודח אז אני לא יודע מבדיוק מה השוטר רשם, אבל זה היה משהו כמו "החזקתי משקפי שמש" ובנוסף " אומר שאולי חיבר מטען/למטען" משהו כזה.

            • דוח טלפון
              יעקבי | 02/01/2020 21:13

              איתי,

              טרם הצגת את הנסיבות שרשם השוטר.