האם ניתן למכור נכס כשאחד הבעלים בפשיטת רגל?

  • היפרדות מנכס משותף
    טל | 15/12/2019 09:39

    ירשתי דירה במשותף עם אחותי. הדירה צוברת חובות, ואחותי חדלת פירעון (נתמכת קצבת ביטוח לאומי, רווחה). כל הנושים פונים אליי (כולל ארנונה וכו'). באיזו דרך אפשר להיפטר מכך? האם אוכל להיפרד משותפות זו? למכור את הנכס?

    • האם ניתן למכור נכס כשאחד הבעלים בפשיטת רגל?
      עו"ד נילי רובינוב | 29/12/2019 09:25

      שלום וברכה, לצורך מכירת הנכס עליך לקבל את הסכמת המנהל המיוחד. לרוב במקרה כזה בית המשפט ימנה כונס לצורך מכירת הנכס על מנת שידאג למקסם את התמורה בעת המכירה וקבלת הכספים מחלקה של אחותך לקופת פשיטת הרגל.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטת רגל והוצאה לפועל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com