ניכויי תגמולי מל"ל

  • באילו מקרים בית המשפט לא מנכה תגמולי מל"ל ?
    אבנר | 28/12/2019 10:15

    היי שלום ,
    נפגעתי בתאונת עבודה . רציתי לדעת באילו מקרים בית המשפט לא מנכה את תגמולי המלל מסך הפיצויים בתביעה ?

    נגיד והמעביד ביטח אותי בסכום נמוך מאוד , האם אפשר להציג את זה בבית המשפט ? האם מתייחסים בכלל לנושאים האלו ?

    • ניכויי תגמולי מל"ל
      עו"ד סימונה גולדמן מימון | 30/12/2019 10:51

      שלום רב,

      ניכוי תגמולי מל"ל אינו קשור לסכום הביטוח ע"י המעביד. ביהמ"ש יכול לחייב את חברת הביטוח עד גובה הביטוח והשאר ישירות את המעביד.

      העקרון בנזיקין שהתובע אינו יכול לקבל פיצוי מעבר לנזקיו, חלק מהפיצוי הם תשלומי המל"ל ולכן מנכים אותם מהפיצוי בתביעת חבות מעבידים.

      בברכה,

      סימונה מימון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      יצחק בן צבי 10, באר שבע
      טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il