הלוואה מהבנק לצורך רכישת דירה

  • הבנק לא מאשר הלוואה למטרת רכישת דירה שאיננה משכנתא
    אלינה | 19/12/2019 01:31

    אני גרה בישראל המון שנים
    והספקתי להכיר את התיאבון הבריא של הבנקים, כמה הם רוצים לתת הלוואות ולהרוויח ריבית
    אני ובעלי חסכנו סכום יפה לדירה, מצאנו דירה יפה, יש לנו 95% מהכסף שדרוש לרכישה
    חסרים לנו רק 45 אלף שקל ! אז הלכנו לבנק, וביקשנו מהפקיד הלוואה קטנה של 45 אלף שקל
    ואז הוא שאל לאיזו מטרה - אמרנו, צריכים עוד סכום קטנטן לרכישת הדירה
    יש לנו 750 אלף שקל בחשבון! כל הכסף חסכנו וחלק קיבלנו בירושה.
    ואז פקיד אמר - אסור לבנק לתת לכם הלוואה למטרת רכישת דירה
    רק משכנתא! אז שאלנו למה? אמר שאסור, הוא לא יודע למה. ביקשנו לשאול מנהל, הלך, חזר, אמר שזה החוק, אין סיבה ספציפית, לא נותנים הלוואה רגילה למטרת רכישת דירה, רק משכנתא!
    למה אני צריכה להיכנס לכל הסיבוך הזה של משכנתא? של שמאי? של עלויות? של פתיחת תיק? של משכון הדירה!!! בשביל 45 אלף שקל? ואף אחד לא נותן הסבר למה אסור לבנק לתת הלוואה למטרת רכישת דירה.
    אמר לי שאם ההלוואה למטרת רכב אין בעיה, למטרת חובות אין בעיה
    למטרת רכישת דירה - אסור !

    לא מבינה? זה חוק? זה פלילי? אתה יכול בבקשה להסביר בפירוט איפה הבעיה?
    אם אגיד לבנק אחר שההלוואה למטרת סגירת חובות, יאשימו אותי במשהו אסור אם יגלו?
    אני ובעלי אנשים ישרים, כל הכסף שלנו ישר מעבודה קשה, רוצים לקחת הלוואה קטנה וכמובן להחזיר, שנינו עובדים שנים ומרוויחים יפה, איפה הבעיה?

    • הלוואה מהבנק לצורך רכישת דירה
      עו"ד אבי זילברפלד | 25/12/2019 23:00

      שלום רב,

      הבנק צריך לקבל בטוחה על כספי ההלוואה. במקרה של רכישת דירה הבטוחה הינה קישום בטאבו (ככל שהדירה רשומה שם), או אצל רשם המשכונות (אם הדירה לא רשומה בטאבו).

      אין מניעה חוקית שהבנק יתן הלוואה לצורך רכישת דירה, הגם שנכון הדבר שכדבר שבשגרה זה נעשה ע"י "הלוואת משכנתא".

      אם הבנק לא רצה - ההפסד שלו. לכו לבנק אחר ובקשו שם.

      אגב, יש הלוואות "לכל מטרה", ואתם לא ממש חייבים לתת דו"ח לבנק מה אתם עושים עם הכסף. תנו לו בטחונות להנחת דעתו ותקפידו לפרוע ההלוואה. זה הכל.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il