חזרה לזוגיות לאחר גירושין

  • מעבר לגור יחד לאחר גירושין
    ארי | 18/12/2019 15:22

    שלום רב,

    אני וגרושתי התגרשנו לפני כשלוש שנים. יש לנו ילדה משותפת. עשינו הסכם ואישרנו בבית משפט. עכשיו אנחנו רוצים לעבור לגור יחד(בלי חתונה). האם אנחנו זקוקים להסכם כלשהו או שההסכם הקודם "תופס" גם אם ניפרד שוב? תודה

    • חזרה לזוגיות לאחר גירושין
      עו"ד רוית טוב-לי | 27/12/2019 13:17

      ארי, שלום,

      מבחינה הלכתית, ככל ששניכם יהודים, אם אתם עוברים לגור יחד אתם בעצם נישאים מחדש, וייתכן שבית הדין הרבני יורה כי תתגרשו שוב, בגט לחומרא. זה נקרא "המחזיר גרושתו". זו מצווה, אבל יש לה השלכות.

      מבחינה אזרחית, אתם בעצם מתחילים מאפס, כידועים בציבור, לפי המבחנים הרגילים, כך שאחד מכם יוכל לטעון לשיתוף רכושי החל ממועד החזרה לזוגיות. ניתן גם לטעון לשינוי הסכם בהתנהגות.

      כדי להימנע מתסבוכות, ולהגן על מערכת היחסים הטובה אם חלילה שוב תיפרדו, אני ממליצה בחום לנהוג באחריות ולערוך הסכם חיים משותפים חדש, המסדיר הכל וצופה פני עתיד.

      אגב, אם יש פסק דין המחייב אותך במזונות, אתה צריך לשלם לפיו. לא יעניין אף אחד שחזרתם לחיות יחד ומימנת את צרכי הילדה ישירות.

      לסיכום, גש להתייעץ!

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il