איך מתמודדים עם התעללות משפטית?

  • טרור משפטי
    רביד | 17/12/2019 19:24

    שלום , אני מצויה מזה 9 שנים בהליכים משפטיים בבית המשפט לענייני משפחה. עשרות תביעות, בכל תביעות עשרות בקשות. בן זוגי לשבער אובחן לפני שנים (עוד טרם הפרידה) עם הפרעת אישיות קשה, שחלק ממנה בא לידי ביטוי בהתנהלות המשפטית , בניסיון לפגוע בי (גם באמצעות פגיעה בילדי). רוב התביעות (ניתן לומר שכולן) נפסקו לטובתי. אבל- שום דבר לא עוצר את הגרוש שלי, והוא ממשיך להגיש בקשות וטענות לבית המשפט. למרות שהדברים נאמרים לו פעם אחרי פעם בהחלטות ובפסקי דין- הוא ממשיך להגיש. לתחושתי הסיבה שהשופט שלי עדין איתו, אינו פוסק לו הוצאות גבוהות (כפי שלא פעם איים שיעשה) ובשל כך הטרור המשפטי פשוט לא נגמר. הוא מאשים את כולם - עובדים סוציאליים, אנשי חינוך, פסיכולוגיות, אפוטרופא לדין- כולם שקרנים, משבשים הליגכי משפט, דינם להיות מפוטרים- רק הוא צודק. מה עושים עם התנהלות שכזו? האם ניתן להתלונן על השופט (למרות שהוא אדם ראוי ושופט צדק, אולם הוא חסר עמוד שדרה בכל הקשור באכיפת פסקי הדין שלו עצמו)? חייבת עזרה, מיואשת.

    • איך מתמודדים עם התעללות משפטית?
      עו"ד רוית טוב-לי | 27/12/2019 13:12

      רביד, שלום,

      אני מצטערת לשמוע את תיאורך הקשה. זה באמת מצב בלתי נסבל, שלצערי קורה לא מעט.

      לצערי למערכת בתי המשפט לענייני משפחה אין באמת די כלים אפקטיביים להתמודד עם בעל דין טרדן.

      את יכולה להגיש בקשה לצו חוסם, שיחסום את הגרוש מנקיטה בהליכי סרק. זה צעד חריג שמתקבל לעיתים נדירות, ולא הייתי עושה זאת ללא עורך דין מנוסה וישר.

      את יכולה גם להגיש תביעה נזיקית, אבל תצטרכי להוכיח בראיות שנגרם לך נזק מפעולות הגרוש ושיש קשר סיבתי בין הפעולות לבין הנזק. גם אלו תביעות קשות, מורכבות, יקרות וממושכות.

      כל הליך שתגישי נגד הגרוש, וההיפך, יתברר תמיד בפני אותו שופט. לא הייתי מתלוננת עליו, כדי לא לנכר אותו כנגדך.

      כדי לקבל עצה יותר מושכלת, פני לעו"ד מומחה וישר.

      אגב, אם במקרה הגרוש מכפיש אותך בפייסבוק או בקבוצות ווטס-אפ, יהיה הרבה יותר קל לתת לו "מכה" בדמות חיוב לפצות אותך, מאשר בסוגי ההליכים שהזכרתי.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il