האם ניתן לכתוב ביקורת רעה על שירות שקיבלתי מעו"ד?

  • מה ניתן לפרסם בביקורת ברשת
    שמואל | 17/12/2019 12:43

    שלום,

    לפני כ 8 חודשים פניתי לעו"ד לדיני עבודה לגבי הרעת תנאים בעבודה.

    עורך הדין שכנע אותי שלא כדאי להגיע למשפט ובמקום זה עדיף לקחת ליווי משפטי.

    הוא אמר שינסה להשיג את מה שמגיע לי בנוסף לפיצויים לנוכך הרעת התנאים.

    שילמתי מראש את מלוא הסכום כפי שנדרש ממני ומרגע ששילמתי נתקלתי ביחס מזלזל.

    עורך הדין העביר את תיקי למתמחה שהיתה לא מקצועית ועשתה טעויות רבות.

    בפעמים הבודדות שהצלחתי להשיג אותו או המתמחה שלו דחו אותי בסיבות שונות ובגסות

    רוח, בטענה שיש להם עבודה רבה ושהתיק שלי יטופל בעתיד.

    תקופה זו היתה קשה עבורי בגלל אי הוודאות, בנוסף להטרדות שונות ונשנות מצד המעסיק.

    לאחר שכלו כל הקיצים שלחתי מייל לפני כחודש לעורך הדין בכדי להבין היכן התיק שלי עומד.

    כמובן שלא נתקבלה מצידו כל תשובה...

    1. האם מותר לי לפרסם ביקורת על היחס שקיבלתי ממנו ברשת, כדוגמת הדף שלו בפייסבוק,

    ביקורות גוגל ודפים אחרים שהוא מפרסם בהם?

    2. מה אסור לי לכתוב ונחשב ללשון הרע / הוצאת דיבה?

    3. לאחרונה פתחתי עסק עצמאי ואני חושש שמא הוא ירצה להתנכל ולהתנקם בי וייתן לי ביקורת

    רעה למרות שלא נתתי לו כל שירות.

    במידה וזה יקרה, מה ניתן לעשות במצב כזה?

    תודה מראש.

    • האם ניתן לכתוב ביקורת רעה על שירות שקיבלתי מעו"ד?
      עו"ד תום שנפ | 17/12/2019 12:57

      שמואל שלום,

      צר לי על השירות הרע אותו חווית מעורך הדין.

      עם זאת, לא אוכל להמליץ לך לכתוב ביקורת שלילית על המקרה.

      חשוב להבין שכתיבת ביקורת שלילית, מכל סוג שהוא, כל שכן על עורך דין, מעמידה אותך בחשיפה משפטית, ועלולה להוביל לתביעת לשון הרע אשר תוגש כנגדך. השאלה אם התביעה תתקבל אם לאו, תלויה בדברים אותם תכתוב, ובמה היה בפועל ביחסים בין לבין עורך הדין. ייתכן שמנקודת המבט שלו הדברים נראים אחרת.

      בנסיבות האלה, איני סבור שכתיבת ביקורת שלילית אודות עורך הדין היא הפתרון הנכון. הדברים מקבלים משנה תוקף מקום בו גם לך יש עסק עצמאי, וחשש כי עורך הדין יחזיר לך רעה. המלצתי היא לפנות פעם נוספת לעורך הדין ולנסות ללבן עמו את הסוגיה בנעימים.

      בכל מקרה, וככל שתחליט בכל זאת לפרסם ביקורת שלילית אודות עורך הדין, מומלץ להיוועץ עם עורך דין טרם העלאתה, על מנת למזער את החשיפה המשפטית כתוצאה מביקורת כאמור.

      מקווה שהייתי לך לעזור.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il