קשיים בקבלת משכנתא עקב דוח שלילי בס BDI.

  • פעילות לא תקינה בבנק לאומי
    שירלי | 15/12/2019 22:42

    בהיותי מנסה לקבל משכנתא נאמר לי שישנם נקודות אדומות בדוח ריכוז נתוני אשראי באפשרותי להוציא את הדוח ולעיין בו לאחר הוצאת הדוח ועיון מעמיק בעובר ושב של כל הפעילויות ״בנקודות האדמות״ הבחנתי שישנם טעויות שגיאות וממש זלזול יש לציין שמתוך 1000 צ’קים שעברו בחשבון החזירו לי מסיבת אכ״מ 7 צ’קים מדובר בעניין של שנתיים שלא חזר לי מאז כלום הגשתי תיקון מידע שגוי לבנק ישראל כי באמת מדובר בכל צ’ק לגופו עם טעות מוחלטת אם זה צ’ק של שמאי רכב שהיה מיועד לפקדון וקיבל את השלום והופקד בטעות ונאמר לי להפקיד את הכסף למען ביטול הצ’ק נלקח לי גם עמלת ביטול גם עמלת החזרה ולמרות הצגת המסמך שנפלה טעות החליטו לא לאשר ולהחזיר את הצ’ק כרגע נאמר לי שהעניין לא אושר ע״י הסניף שלי לאחר יום של בדיקה יש לי עילה לערור ותביעה ?

    • קשיים בקבלת משכנתא עקב דוח שלילי בס BDI.
      עו"ד אסף מירוז | 17/12/2019 23:59

      לפי הדברים שכתבת, נראה שנדרש לבחון את הנושא אמצעות ייעוץ אישי אצל עו"ד שעוסק בדיני בנקאות.

      מעבר לכך, הכללים הם שבנק אינו  חייב לאשר הלוואה (לרבות משכנתא), אלא אם התחייב לכך ומעבר לכך, כלל נוסף הוא שישי לתקן מידע שגוי. .

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966 ; טלפון נייד: 052-6289900 ; מייל: amerozlaw@gmail.com