קנס יציאה עקב קורס הכשרה

  • ממתי נחשבת לעובדת חברה?
    אורלי | 15/12/2019 19:58

    היי, חתמתי על חוזה עבודה (כולל טופס 101, אם זוכרת נכון)

    העבודה הינה עם קורס מקדים, שמתחיל רק בעוד חודש.

    כרגע אני לא עובדת שם, על אף שחתמתי חודש מראש.

    העבודה הינה עם התחייבות לחצי שנה (כנראה בשל הקורס)

    בעת פיטורין מצידי או מצד המעביד, במהלך החצי השנה הראשונה, ישנם קנסות

    בשל הקורס (ככל שזמן העבודה קצר יותר כך הקנס גדול יותר)

    השאלות הן, בהנחה שאני בוחרת לא להיכנס לעבודה הזו *לפני* תחילת הקורס :

    1. החברה יכולה לחייב אותי בקנס כלשהוא בכל זאת?

    2. האם אני נחשבת מצד החברה ו/או מצד ביטוח לאומי וכד' כעובדת או עדיין כמובטלת?

    3. בהמשך לשאלה 2, במידה ואני בוחרת להיכנס למקום עבודה אחר ובוחרת לחתום חוזה נוסף, יש מגבלה כלשהיא? (כיוון שאני כבר חתומה במקום ההוא שמצריך חודש המתנה לקורס. כמובן שלאחר מכן להודיע למקום הראשון שבו חתמתי חוזה שאני לא מעוניינת להיכנס לקורס וכ'ו)

    תודה מראש

    אורלי

    • קנס יציאה עקב קורס הכשרה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 23/12/2019 13:40

      1. לשאלתך מס'  1- אני לא רואה מדוע תחויבי בקנס במידה וטרם התחלת לעבוד במקום העבודה וטרם עברת קורס.

      2. לשאלתך השניה - עד עדדין נחשבת כמובטלת הואיל ופועל את לא עובדת , רם הצהירו על עבודתך וטרם קיבלת שכר.

      3. אין כל מגבלה.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com