האם יינתן צו הריסה למרות שעבירת הבנייה התיישנה?

  • שאלה לגבי התיישנות עבירת בנייה
    יוסי ראובני | 14/12/2019 19:07

    שלום,

    שאלה זו נשאלה ביום 30.11.19 בפורום דיני מקרקעין. התשובה שניתנה ביום 9.12.19 היתה להפנות אותה לפורום בתי המשפט. תשובה ממש לא ברורה. מה לפורום בתי המשפט שעוסק בסדר דין אזרחי, לשאלה מתחום המשפט הפלילי?

    מכל מקום

    בניתי ללא היתר לפני למעלה מ - 10 שנים והגישו נגדי כתב אישום.

    אני מודע לזה שעבירת שימוש היא עבירה מתחדשת ולכן אין התיישנות.

    אך מה לגבי עבירת הבנייה שהתיישנה לאחר 5 שנים [עבירת עוון]?

    מה המשמעות לעובדה שהעבירה התיישנה, מה זה אומר לגבי העונש שיינתן?

    האם גם בעבירת בנייה שהתיישנה, ניתן לתת צו להרוס את המבנה?

    תודה

    • האם יינתן צו הריסה למרות שעבירת הבנייה התיישנה?

      ליוסי שלום,

      סליחה על העיכוב במתן התשובה.

      המשמעות של התיישנות עבירת הבניה היא בכך שלא ניתן להעניש אותך על הבניה, אלא רק על השימוש. בפועל אין לכך משמעות של ממש. צו הריסה יינתן כנגד בניה ללא היתר, גם אם עבירת הבנייה התישנה.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com