סעיף אי תחרות

  • חוזה העסקה סעיף - אי תחרות
    איתי | 14/12/2019 12:39

    שלום רב, אני עובד בחברה (מטעם חברה אחרת) במשך שנתיים, מאז יומי הראשון בחברה אליה אני שייך.

    יש לציין שאני ככל עובד אחר בחברה בה אני נמצא – וכביכול אין לי שום קשר לחברה אליה אני שייך מלבד תשלום השכר החודשי.

    אני והנהלת החברה בה אני יושב, רוצים שאעבור אליהם, והם גם ניסו לדבר עם החברה אליה אני שייך, אך החברה הסכימה לשחרר אותי רק לאחר 3 שנים מתחילת ההעסקה.

    שאלתי היא האם יש פרצה כלשהיא או משהו אותו אני יכול לעשות מבלי לעבור על סעיף משפטי.

    הסעיף הרלוונטי בחוזה: -

    4.1 בכפוף לסעיף 4.3 להלן, בתקופת העסקתי ובתקופה של 18 חודשים המתחילה ביום סיום העסקתי ע"י החברה, מתחייב העובד:

            4.1.3 לא לעבוד עם ו/או אצל הלקוח, בו הוצב לעבודה או נתן שירות, מטעם החברה, הן באופן ישיר והן באמצעות ו/או מטעם גורם המתחברה בחרה, ללא אישור מראש ובכתב של החברה.

    4.2 היה ולאחר תום העסקתי בחברה ארצה לעסוק בעיסוק כלשהוא הנוגד את האמור בסעיף 4.1 לעיל, אהיה רשאי לפנות לחברה בבקשת שחרור מנומקת בכתב, תוך פירוט מלא של העיסוק האמור. החברה תהיה רשאית לפי שיקול דעתה המוחלט ומבלי צורך לנמק, להסכים לבקשתי, תוך קביעת תנאים ומגבלות שיראה לה, או לדחותה..

    תודה!

    • סעיף אי תחרות
      עו"ד לילך אקרמן | 15/12/2019 12:28

      שלום רב

      זו לא שאלה שניתן לענות עליה בפורום באופן רציני.

      יש לבחון את העבודה שאתה עושה , את הידע עמו הגעת, את טיב היחסים בין החברות ואת הפגיעה שתיגרם למעסיק. על פניו תקופה של 18 חודש היא תקופה ארוכה מאוד וסביר שבית הדין לא יקבע היעדר תחרות לתקופה ארוכה כזו אבל ייתכן בהחלט שיקבע תקופה של מספר חודשים ולשם כך יש לבחון את הנתונים לעומק

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il