הצבעת בעלי דירות בווטסאפ

  • הצבעת בעלי דירות בוואטסאפ
    אמיר | 12/12/2019 18:17

    שלום

    1. האם ניתן לקיים הצבעת בעלי דירות בוואטסאפ במקום באסיפה רגילה? וזאת בעקבות נוכחות דלה מאד באסיפות הדיירים?

    2. האם המפקחת על בתים משותפים מוסמכת להורות על הפסקת התקשרות עם חברת ניהול לנוכח תלונות קשות מצד בעל דירה ואדישות של כל בעלי דירות שאיש מהם אינו גר בבנין?

    תודה

    • הצבעת בעלי דירות בווטסאפ
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 15/12/2019 13:36

      שלום אמיר,

      מלשון החוק עולה, כי אסיפות כלליות של דיירי הבניין יכונסו באופן פיזי.

      המשפט נוטה להתחשב בהתפתחויות טכנולוגיות, אך יש להניח שתיקון החוק בהקשר זה לא יערך במהירות.

      יחד עם זאת, ניתן לשנות את תקנון הבנין ולקבל החלטה ברוב המתאים לפיה החלטות הבית המשותף יתקבלו גם בהצבעה באמצעות ווטסאפ.

      נסו להשיג רוב זה ע"י קבלת יפוי כח להצביע בעניין זה באסיפה הכללית מאותם בעלי דירות שאינם נוכחים באסיפה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • סמכויות המפקחת על בתים משותפים
        אמיר | 16/12/2019 11:32

        שלום,

        תודה על התשובה.

        בפנייתי הקודמת שאלתי שאלה נוספת:

        האם המפקחת על בתים משותפים מוסמכת להורות על הפסקת התקשרות בין חברת ניהול בתים לבין הבנין שלנו, בעקבות תלונות קשות מצד בעל דירה על התנהלות חברת הניהול שחלקה איננה חוקית, ובנוסף חשד כבד למעשים פליליים כגון גרימת נזק לבעל דירה במסגרת ניסיונות לסתימת פיות, וכל זאת על רקע חוסר שיתוף פעולה מצד בעלי הדירות שכמעט כולם לא גרים בבנין כי הדירות מושכרות. כמו כן חשד כבד שנציגי בעלי הדירות שוחדו על ידי חברת הניהול (כגון פטור מתשלומים כסוג של טובת הנאה) ולכן כלל אינם ממלאים את תפקידם אלא דואגים לאינטרס של חברת הניהול ולא של בעלי הדירות, וכל זאת ללא התערבות של בעלי הדירות למרות שנמסר להם כל המידע על כך. ידוע לי שיש תופעה כזאת בתחום הזה.

        תודה

        אמיר שרוני

        • התערבות ביחסי דיירים - מתחזק
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 18/12/2019 17:11

          למפקחת סמכות להתערב רק באותם עניינים שבהם היתה מוסמכת להתערב אם היה מדובר בסכסוך בין הדיירים - אופן חלוקת ההוצאות, פלישה לרכוש המשותף וכיוב'.

          לגבי טענות חוזיות שיש לדיירים כנגד המתחזק יש לפנות לבית המשפט וככל שמדובר בתלונות במישור הפלילי יש לפנות למשטרה.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com