האם פרסום פסק דין מהווה לשון הרע?

  • פרסום פסק דין
    יצחק | 03/12/2019 21:13

    בתביעה שהגשתי, במהלך דיון בבית המשפט הגענו לפשרה אשר קיבלה תוקף של פסק דין.

    האם פרסום הפרוטוקול שהוא פסק הדין, אסתכן בתביעת לשון הרע  או אעבור על איזה חוק אחר ?

    • האם פרסום פסק דין מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 09/12/2019 14:24

      יצחק שלום,

      החוק בישראל הינו כי הדיונים בבתי המשפט פומביים ופתוחים, למעט בעניינים חריגים בהם בית המשפט קובע כי הדיון חסוי לציבור.

      ככל שהדיון המשפטי אליו אתה מתייחס היה פומבי, אין מניעה מפרסום פסק הדין. יחד עם זאת, חשוב לי לציין כי פרסום פסק הדין צריך להיעשות בתום לב ולא במטרה לפגוע בצד השני.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • איפה כתוב שפרסום פסק דין צריך להיעשות בתום לב?
        שאול | 10/12/2019 11:38

        אם ראובן הפסיד במשפט לשמעון, ושמעון מפרסם את פסק הדין אך ורק כדי לפגוע בראובן, שמעון עובר על החוק?

        האם כל מיני חברות, שמפרסמות פסקי דין ודורשות כסף כדי להסירם, פועלות בתום לב? האם הן עוברות על החוק?

        • מענה
          עו"ד אורי שורר | 10/12/2019 17:35

          שאול שלום,

          סעיף 16(ב)(3) קובע כך: חזקה על הנאשם או הנתבע שעשה את הפרסום שלא בתום לב אם נתקיים בפרסום אחת מאלה:

          (3) הוא נתכוון על ידי הפרסום לפגוע במידה גדולה משהיתה סבירה להגנת הערכים המוגנים על-ידי סעיף 15.

          ככל שיש בפרסום פסק הדין כוונה לפגוע והפרסום נעשה באופן בלתי סביר ישנה חשיפה למפרסם (להיקף הפרסום ולנסיבות הפרסום יש משקל).

          אבהיר כי אין מניעה על פרסום פסקי דין ואינני יודע לאיזה חברות אתה מתייחס, אבל מהתיאור שלך עולה כי אין לחברות כוונה להרע אלא לעשות כסף, וזאת מבלי להתייחס לגוף התנהלותם.

          בברכה,

          אורי שורר, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
          טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

          • תום לב נדרש כשהפרסום אסור לכאורה
            חיים | 10/12/2019 19:29

            לא נאמר בחוק, שכל פרסום לשון הרע מותנה בתום לב, אלא שבנסיבות מסוימות המפרסם לשון הרע יהיה מוגן, אם עשה את הפרסום בתום לב. אם הפרסום ממילא מותר, תום לבו של המפרסם לא רלוונטי.