גריעה של שטח פרטי

  • גריעת שטח פרטי של דירה למרות הצהרה שניתנה ע"י היזם
    אלכס | 10/12/2019 16:37

    שלום רב,

    בבניין שבו אנו מתגוררים כבר ניתן היתר בנייה לפרוייקט שבו מסירים מבואה לטובת מעבר למדרגות חרום וכתוצאה מכך עומדים לגרוע כ - 60 ס"מ משטח פרטי של הדירה.

    בהסכם המקורי שעליו חתמו הדיירים שינוי זה לא הופיע כלל (לא בחוזה עצמו ולא בשרטוט התוכנית) אלא התווסף בהמשך (לאחר שעברה שנה מההסכם המקורי) כנספח במסמך כללי בשם "תוספת שינויים להסכם מכר". הדיירים חתמו על השינוי (תכנית בנייה חדשה) מבלי לבדוק אותו לעומק ואף לא קיבלו העתק של התשריט אחרי החתימה. יש לציין שהופעל לחץ פסול מצד באי כוחו של היזם לקדם חתימה על השינוי של התכנית וכל הדיירים נאלצו לחתום עליו מבלי להבין את המשמעות מאחורי השינוי וכיצד הוא ישפיע על שטח הדירה שלהם. הנוסח שלו היה מעורפל מאוד ולא צוין בכתב שטח מדוייק שהולך להיגרע כתוצאה מהשנוי. מרבית הדיירים הינם אנשים מבוגרים וקשיי יום.
    חשוב לציין שהיזם התחייב בכתב אחרי חתימה על ההסכם הראשוני (נתן הצהרה בפני עו"ד) ששטח הדירה שלנו לא ייגרע כתוצאה מהפרוייקט.
    לאחר שניתן היתר בנייה לאחרונה עבור הפרוייקט -  עובדים מטעם הקבלן טוענים (בע"פ) שייגרע שטח כללי של כ - 60 ס"מ מחדר הסלון (בעקבות הסרת חלון הסלון ושטח נוסף) ועוד בשלב הראשוני של הבנייה, עוד לפני שלבי החיזוק. הבנייה מתחילה בקרוב: 3-2 חודשים להערכתם.
    אודה על עצתכם לאיזה גוף ניתן להגיש התנגדות לגבי גריעת שטח פרטי של הדירה לאחר שכבר ניתן ההיתר בשל התנהלות סותרת ובלתי שקופה מצד היזם ובאי כוחו.

    • גריעה של שטח פרטי
      עו"ד אילן הלוי | 10/12/2019 16:43

      אלכס שלום

      לא ניתן בעיקרון לגרוע שטח פרטי אלא בהסכמת מי שגורעים ממנו. לפי מה שתארת אתם אישרתם בחתימתכם את הגריעה. קשה יהיה לטעון כי לא ידעתם ולא הבנתם. לא בלתי אפשרי אבל מאוד קשה יהיה לשכנע לא קם אפילו בעל דירה אחד וגילה שזה המצב.

      לא ברורה לי המשמעות מבחינתכם של 60ס"מ גריעה. זה לא הרבה אבל אולי זה מייצר שינויים רבים אחרים בדירה. מציע גם כי תפנו ליזם להבין ממנו יותר למה נדרשת הגריעה הקטנה הזו.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com