מימוש כספי עזבון על ידי אחד היורשים.

  • מימוש כספי עפ"י צו ירושה
    מאיה | 09/12/2019 22:25

    נאמר לי בבנק,שעל מנת שאוכל לממש את החלק היחסי שלי בסכום (קטן) שקיים בחשבון העו"ש המשותף של המנוח (אבי ) אינני יכולה לעשות זאת בנפרד מיתר היורשים (אמי ואחותי), אלא עלי להגיע ביחד אתם בלבד בצירוף תעודת פטירה וצו ירושה (יש לי את שניהם).

    הבעיה היא שאין קשר בינינו ולכן אני מעדיפה לבצע זאת בעצמי

    האם הבנק יכול לחייב אותי להגיע רק עם יתר היורשים? או שיש באפשרותי דרך אחרת לממש את הנ"ל.(אגב, ברישום מקרקעין עפ"י צו הירושה לא התבקשתי להגיע אתם).

    תודה

    • מימוש כספי עזבון על ידי אחד היורשים.
      עו"ד אסף מירוז | 10/12/2019 15:16

      קבלי את תנחומיי.

      על מנת לממש כספי עזבון, נדרשת או חתימה של כלל היורשים, או אישור של בית המשפט. עם זאת, אין חובה להגיע יחד. ככל שהיורשים האחרים מסרבים לחתום על החלוקה, נדרש צו בית המשפט לצורך כך.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966 ; טלפון נייד: 052-6289900 ; מייל: amerozlaw@gmail.com

      • למי בבית המשפט צריך לפנות על מנת להוציא צו מתאים?
        מאיה | 17/12/2019 15:46

        אחותי ואמי מסרבות לחתום למרות צו הירושה עפ"י דין שהתקבל בבית משפט לענייני משפחה

        (עקב ביטול צוואה ע"י השופטת בעקבות התנגדות שהגשתי נגדה)

        תודה

        • מימוש צו ירושה בהתנגדות יתר הירושים
          עו"ד אסף מירוז | 17/12/2019 23:56

          שלום רב

          זה מחייב הגשת תביעה נגד היורשים האחרים.

          כדאי להתחיל במתכב אליהן שמביא לדיעתםן את ההוצאות הכרוכות בכך. אולח זה ישכנע אותן לשתף פעולה.

          בברכה,

          אסף מירוז, עו"ד
          מנהל פורום דיני בנקאות

          מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
          טלפון: 03-7266966 ; טלפון נייד: 052-6289900 ; מייל: amerozlaw@gmail.com