הארכת מועדים

  • תצהיר כוזב פוסל אפשרות הארכת מועד לפי תקנה 528
    איציק | 05/12/2019 19:10

    לטענתי לביהמ"ש אין סמכות לעשות שימוש בתקנה 528 להארכת מועד כאשר:

    1.הוכח כי תצהיר "תקלה משרדית"  הוא תצהיר כוזב ושקרי ואף לא יכל להוות "טעם מיוחד".

    2.הבקשה הוגשה בדיעבד 3 חודשים לאחר תום המועד להגשת תצהירים וראיות.

    3.הוכח כי חלק משמעותי מהראיות הושג בניגוד לדין תוך הפרת חוק הגנת הפרטיות.

    4.המצהיר הוא גוף דו מהותי המחזיק מח' משפטית וגם משרד עו"ד חיצוני...

    אודה לעמדתכם.

    • הארכת מועדים
      עו"ד טליה שנברגר | 23/12/2019 13:41

      איציק שלום רב,

      הארכת המועד לפי תקנה 528 היא תחת שיקול דעתו של בית המשפט, אשר יתכן ובמקרה שאתה מציג אכן המסקנה המתבקשת תהיה שלא תינתן הארכת מועד. אני לא בדעה שאפשר לגזור כאן כלל שקובע שאם מוגש תצהיר כזב (ומוכח כתצהיר שקרי) אין לבית המשפט כל סמכות להאריך מועד וכמובן שהכל תלוי בנסיבות הרלוונטיות.

      טליה

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il