העברת סכום כסף נכבד כמתנה

  • העברת סכום כסף נכבד כמתנה
    אמיר | 02/12/2019 19:35

    שלום,
    אבי מעונין לתת לי במתנה סכום כסף נכבד של כמאתיים אלף ש"ח.  אנחנו רוצים להעביר את הסכום הזה מחשבון שלו לשלי בהעברה או אפילו במזומן. האם הדבר עלול להיות בעייתי מבחינת הבנק ? צריך לתת הסברים על כך לבנק שלו ממנו מעבירים את הסכום? לבנק שלי המקבל את הסכום?
    תודה מראש

    • העברת סכום כסף נכבד כמתנה
      עו"ד אבי זילברפלד | 02/12/2019 23:03

      שלום רב,

      אכן, בהתאם לחוק איסור הלבנת הון וטרור, בנקים מחוייבים לבדוק הפקדות בסכומים כאלו. מציע לעגן ההעברה בהסכם מתנה/הלוואה בכתב ולהציג לבנק.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

    • העברה בנקאית של סכום מהותי, האם מועררת קושי
      עו"ד אסף מירוז | 02/12/2019 23:05

      שלום רב

      ככלל, בהערבת סכומים מהותיים, בגלל הורואת חוק איסור הלבנת הון וחקיקת משנה, הבנקים דורשים לדעת את מקור הכסף ולקבל אסמכתאות בעניין. לכן, ייתכן שהבנק המקבל ידרוש מידע בעניין מקור העברה.  בהצלחה.