החניית קרוואן רתום לרכב

  • הגדרת הצבת/חניית קרוואן
    חניית קרוואן | 02/12/2019 13:22

    היי

    אני בעלים של קרוואן נגרר (לא ממונע) שנוסע רק כשהוא רתום לריכבי.

    לאחרונה חניתי באילת באיזור מותר לחניה לכל כלי הרכב כולל רכב עם עגלה ואין שום מניעה, אך יש תמרור המורה על איסור של "הצבת קרוואן".

    שאלתי היא האם קרוואן שנשאר מספר שעות בודדות במיקום מסוים באיזור שבו החניה מותרת והקרוואן נשאר רתום לרכב ללא הורדת רגליים של הקרוואן או חיבור לשום תשתית חיצונית לרבות ציליה וכולי ,נחשב כהצבת קרוואן או חנייתו?

    • החניית קרוואן רתום לרכב
      יעקבי | 03/12/2019 00:24

      שלום,

      תקנת תעבורה 69(ו)(2) אוסרת החניית גרור/נתמך שאינו רתום לרכב.

      החנית את הקרוואן שלך כשהוא רתום לרכב. אכן מותר. אלא מה?

      קיים תמרור 439 האוסר במפורש (ספציפית) החניית קרוואנים וזאת לדעתי על פי חוק עזר עירוני לעניין העמדת רכב והחנייתו.

      • בהמשך לנושא חניית הקראוון
        חנית גרור | 03/12/2019 10:52

        קראתי את תגובתך, ועלי להוסיף שבמקום לא מופיע תמרור אלא שלט שהעריה הציבה שאומר אסורה לינה הקמת מחסות והצבת קראוונים.
        השאלה אם קראוון רתום לרכב נחשב מוצב?
        הרי בכדי להציב קראוון צריך לפתוח לו רגליים, לחבר לתשתית ביוב , מים , צילייה וכ'ו?
        אשמח לתשובה בנושא..

      • ארץ אוכלים יושביה
        יעקב עובדיה | 26/08/2023 22:09

        לצערי אנחנו חיים במדינה שתמיד נלחמת באזרח בכל דבר ובכל תחום כל הזמן עסוקים ולחוקק חוקים שהם נגד האזרח פשוט מעדים לעשות אותנו רובוטים של השלטון עם אסור להחנות אז למה לאפשר ליביא אותום או לייצרר אותם