השותף שלי מגדל קנאביס בבית, האם אני שותף לעבירה?

  • גידול קנאביס בבית- האם דיירי הבית שותפים לאשמה?
    בן 29 | 26/11/2019 20:03

    שלום
    במידה ומדובר בדירת שותפים ואחד השותפים מגדל בחדרו קנאביס
    האם האשמה נופלת גם על שאר דיירי הבית בדירת השותפים?

    • השותף שלי מגדל קנאביס בבית, האם אני שותף לעבירה?

      שלום,

      אני מצרף לעיונך את הוראות סעיף 9 לפקודת הסמים, האוסרת על המחזיק בחצרים (דירה) לאפשר שימוש בסמים במקום.

      היה וייתפסו סמים בדירה שאתה שותף בשכירותה, אין ספק שתיחקר בחשד להחזקת הסמים. יחד עם זאת, ברמה הפרקטית, אם תצליח לשכנע שאין לך קשר לכך, קיים סיכוי סביר שלא תועמד לדין.

      חצרים

      9. (א) המחזיק חצרים לא ירשה להשתמש בהם לשם הכנת סם מסוכן, שימוש בו, מכירתו או עשיית עסקה אחרת בו, שלא בהיתר.

                (ב) לא יהיה לאדם ענין בניהול חצרים המשמשים למטרה כאמור בסעיף קטן (א).

                (ג) לא יהיה אדם נוהג לבקר במקום שנועד לשימוש בסמים מסוכנים.

                (ד) העובר על הוראות סעיף זה, דינו – מאסר עשרים שנים או קנס פי עשרים וחמישה מן הקנס האמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין, תשל"ז-1977, ואם עבר עליהן אגב החזקת סם מסוכן או שימוש בו לצריכתו העצמית בלבד, דינו – מאסר שלוש שנים או קנס כאמור בסעיף

      61(א)(4) לחוק העונשין, תשל"ז-1977.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

      • לקיחת אחריות
        בן 29 | 04/12/2019 21:54

        היי
        ותוודה על המענה
        במידה והשותף שגידל לוקח את כל האחריות עליו וששאר השותפים לא ידעו מזה. עדיין יחקרו את השותפים?