הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

אזרחות ישראלית לזר

  • אזרחות ישראלית עקב נישואים
    ריבי | 25/11/2019 18:32

    אני אזרחית ישראלית ובעלי הוא אזרח רוסיה ובן להורים מאמצים, האבא ישראלי והאמא לא. בגיל צעיר הוריו התגרשו ולא דאגו לו למסמכים וכעת המדינה מסרבת לבעלי אזרחות ישראלית, למרות שהוא גדל כאן ושירת בצבא. האם עקב הנישואים איתי הוא לא זכאי אוטומטית לאזרחות ישראלית או שהוא חייב קודם להתגייר?

    • אזרחות ישראלית לזר
      עו"ד מתן חודורוב | 26/11/2019 08:14

      ריבי שלום,

      מההודעה שלך קשה להבין מדוע הוא לא קיבל אזרחות ישראלית מכוח האימוץ (ככל שהיה תקף הן פי חוקי מדינת ישראל והן לפי חוקי מדינת רוסיה).

      באופן עקרוני במידה והאימוץ התבצע בהליך תקין ויוכר על ידי מדינת ישראל הוא יהיה זכאי מכוח האבא לאזרחות ישראלית.

      אופציה חלופית היא לעשות הליך התאזרחות מכוח נישואין שאורך 4.5 שנים. ולא הוא לא חייב להתגייר.

      למידע נוסף ניתן לפנות למשרדנו בטלפון 03-5750504.

      בברכה,

      מתן חודורוב, עו"ד