העץ של השכנים פולש לחצר שלנו ומלכלך – מה עליי לעשות?

  • עץ מפריע
    אתי | 24/11/2019 12:39

    העץ הגדול של השכנה פולש לחצר שלנו. העץ אינו מתוחזק ואנו חוששים שיקרוס ויפגע בנו. בנוסף ענפים שלו נופלים בחצר שלנו. פנינו לשכנה מספר פעמים אך היא מסרבת לגזום או לכרות את העץ (אנו גרים בבית פרטי וכך גם השכנה).

    1. כיצד עלינו לפעול?

    2. האם מותר לנו להזמין גוזם ולגזום את העץ בצד שלנו?

    3. האם מותר לנו לכרות את כל חלק העץ שמצוי בצד שלנו?

    4. האם נוכל לתבוע מהשכנה להחזיר לנו את עלויות הגיזום, ואם כן באיזה בית משפט?

    • העץ של השכנים פולש לחצר שלנו ומלכלך – מה עליי לעשות?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 24/11/2019 14:13

      שלום אתי,

      עליכם לפעול בהתאם להוראות סעיף 51 לחוק המקרקעין:

      "עצים או צמחים אחרים הגדלים סמוך למיצר וענפיהם או שורשיהם מתפשטים לתוך מקרקעין שכנים, אין בעל המקרקעין השכנים או המחזיק בהם (להלן - השכן) רשאי לדרוש סילוק הענפים או השורשים, אלא אם יש בהם כדי להזיק למקרקעין או להפריע לו במידה בלתי סבירה בהנאה מן המקרקעין; דרש השכן מבעל הצמחים לסלק ענפים או שרשים כאלה ולא סולקו תוך זמן סביר, רשאי הוא לסלקם בעצמו על חשבון בעל הצמחים."

      כלומר - לאחר שדרשתם מהשכנה לפעול להסרת הענפים ומניעת המטרד והיא לא עשתה כן זכותכם לגזום את הענפים המפריעים ולתבוע ממנה (סביר להניח שהסכום יתאים לתביעה קטנה) את העלויות שנגרמו לכם.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • שורשים
        רועי | 24/12/2019 16:48

        ומה לגבי שורשים מעץ של שכן?

      • שלום, מה הדין לגבי ענפים פולשים
        אבי רז | 24/03/2023 11:48

        שלום

        הענפים הפולשים נמצאים בגובה שבין 2מ ל6מ. האם ניתן לטעון שהם מהווים מטרד?

        תודה

        אבי רז  050-5253000