מהירות מופרזת: השוטר מתעקש שכבר המירו לך דו"ח באזהרה

  • המרת דו"ח תנועה בהתראה
    ברוריה | 19/11/2019 12:21

    שלום רב,
    נסעתי בדרך עירונית במהירות הגבוהה ב-23 ק"מ מהמותר (במקום 50 נסעתי 73), עצר אותי שוטר תנועה ונתן לי 750 ש"ח קנס ו-8 נקודות. ביקשתי מהשוטר שימיר לי באזהרה אך הוא טען שכבר קיבלתי אזהרה בשנת 2014 על מהירות.

    מעולם לא היה דבר כזה ולכן פניתי למוקד וגם שם נמסר לי שלא רשומה על שמי שום אזהרה בשנת 2014. פנייתי לפניות נהגים עם פירוט האמור נדחתה. למיטב הבנתי האפשרות היחידה שעומדת בפניי היא להגיש בקשה להישפט.

    שאלותיי הן: 1. מהיכן אוכל להוציא רשומה לפיה לא קיבלתי אזהרה בשנת 2014 ולהראות לשופט/לתובע? 2. האם כדאי בנסיבות אלו להישפט ומהו הסיכוי שהדו"ח אכן יומר בפני שופט? 3. האם קיימת אפשרות אחרת להמרת הדו"ח? עברי נקי.

    תודה רבה.

    • מהירות מופרזת: השוטר מתעקש שכבר המירו לך דו"ח באזהרה
      עו"ד אורית כהן | 19/11/2019 14:39

      ברוריה שלום,

      התנאים להמרה באזהרה הוחמרו מאוד לאחרונה.

      הואיל וסורבת על ידי מדור פניות נהגים הרי שעומדת בפניך רק אפשרות אחת והיא - לבקש להישפט. האופציה של המרה באזהרה לא קיימת יותר הגם שלא קבלת אזהרה ב-2014 ועברך נקי.

      במשפט תצטרכי להוכיח שלא נהגת במהירות הנטענת. לשם כך יהיה עלייך לפגום באמינות הממל"ז באמצעותו מדד השוטר את מהירותך. זה אפשרי במקרים מסוימים אך מסופקני אם יש לך הידע המשפטי והטכני הדרושים.

      האופציות העומדות בפנייך הן שתיים: האופציה להישפט ללא ייצוג, ואז ייתכן והתובע יוכל לבוא לקראתך בקנס נמוך יותר או בהסדר נוח אחר, נוכח עברך הנקי. השנייה - לקחת ייצוג של עורך דין מומחה לתעבורה ולנסות להוכיח כאמור שיש טעות במדידה. יש לזכור שאופציה זו היא היעילה ביותר אך כרוכה בתשלום שכר טרחה.

      בברכה,
      אורית כהן, עו"ד
      נחלת יצחק 8, תל אביב
      טל': 03-6999783 ; מייל: orit@theofficelaws.com