שיק נחשב כמזומן רק לאחר 3 ימים

  • הוראות קבע
    יעקב | 19/11/2019 09:58

    בנקאית בסניף בנק שלי התקשרה אלי ביום בו אמור חשבוני להיות מחויב בכמה חיובים [כרטיס אשראי, הו"ק, תשלום הלוואה לבנק] שהחיובים לא יכולים להתבצע היות והכף שנמצא בחשבון הוא מהמחאה [צ'ק] שהפקדתי יום קודם לכן, והצ'ק עדיין לא נזיל, תמהתי מאוד כי לפי ידעתי הכסף מזוכה בחשבון באופן מיידי על תנאי שלא יחזור עד 3 ימי עסקים, אני יודע תמיד שלמשוך או להעביר כספים אני לא יכול בימים האלה, אבל חיובי הוראות קבע תמיד ירדו לי גם בתוך 3 הימים האלו. אבקש לברר את העניין משפטית. [אציין שנברתי רבות אתר בנק ישראל ולא מצאתי התיחחסות מפורשת לעניין הזה]

    תודה רבה!

    • שיק נחשב כמזומן רק לאחר 3 ימים
      עו"ד אבי זילברפלד | 19/11/2019 18:13

      שלום רב,

      שיק נחשב כמזומן רק לאחר 3 ימים, לכל דבר וענין.

      אם עד היום הבנק כיבד הוראות קבע שלך לפני כן, סימן שחל שינוי לרעה בהערכת הבנק כלפיך, או שהיו חילופי אישים ביחס למי שמטפל בחשבונך.

      מציע לפנות לבנק, להציג ההתנהגות בעבר ולבקש הבהרות לשינוי.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il