העברה דירה במתנה לבן זוג

  • איך מעבירים דירה במתנה
    צבי | 19/11/2019 00:09

    היי

    אנו נשואים שנתיים, גרים בדירה שאשתי רכשה טרם שהכרנו ורשומה על שמה.. מעבר לכך לאשתי יש דירה להשקעה ולי יש דירה להשקעה.

    מעוניינים לרשום את הדירה של אשתי בה אנחנו גרים על שם שנינו חצי חצי
    האם הסכם מתנה שבו היא מעבירה לי מחצית מהזכויות חייב להיות מאושר בבימש?
    האם ניתן לרשום את הדירה על שם שנינו בטאבו( כרגע על שמה בלבד)?
    האם המהלך כרוך במס??

    תודהההה

    • העברה דירה במתנה לבן זוג
      ליאור חאיק, עו"ד | 19/11/2019 00:34

      היי,

      אפשר לבצע את המהלך באמצעות עו"ד.

      תקנה 21 לתקנות מיסוי מקרקעין קובעת שמכירת זכות במקרקעין בדירת מגורים ללא תמורה לבן- זוג המתגורר יחד אתו בדירה, פטורה ממס רכישה ואין עליה מס שבח.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com