עובד של בית עסק איים עליי- מה לעשות?

  • תקיפה מילולית ואיומים במשרדי חברת ביטוח
    רון | 18/11/2019 19:18

    שלום

    בית עסק מסויים או יותר נכון חברה, רשמה לי הודעה לבוא לקחת צ'ק וזאת לאחר שחיכיתי זמן ממושך מעל הסביר, כשהגעתי הסתבר לי שחלה "טעות" והאס אמ אס נשלח בטעות, מה לעשות גם אני בו אנוש, התרגזתי, הרמתי את הקול, בשום אופן לא איימתי ולא התפרעתי, במקום נכח מישהו שתפקידו לא ברור, שאיים עליי "לסתום את הפה" והתפתח עימות מילולי, שבסופו הוא התקרב אליי ואיים עליי במכות, המשיך והתגרה בי, עם העלבות אישיות ובסופו של דבר אמר "שיחכה לי למטה והוא יפרק אותי" בבית העסק הנ'ל ישנם מצלמות אבטחה , ובנוסף גם אני צילמתי אותו, בית העסק טוען שהוא לא מכיר אותו ואין לו פרטים עליו, למרות שראיתי אותו חותם על ערימת טפסים. מה הדין במקרה כזה כדי שאותו מאיים יבוא על עונשו? (לא הגשתי עדיין תלונה במשטרה, כי מנסיוני "התיק נסגר מחוסר עניין לציבור" זה התירוץ הקבוע של המשטרה) האם ניתן לחייב את בעל העסק למסור את פרטי התוקף? האם ניתן לתבוע פיצוי כספי מבעל העסק על "חוייה" זו?

    • עובד של בית עסק איים עליי- מה לעשות?
      עו"ד אמיר מורשתי | 26/11/2019 17:07

      רון שלום רב, צר לי לשמוע על החוויה הבאמת לא נעימה שעברת ויש להניח שהתכחשות של בית העסק לכך שמדובר בעובד שלהם רק מוסיפה לעוגמת הנפש.

      בעיקרון , אם תגיש תלונה במשטרה הם מחויבים לחקור ובית העסק מחויב יהיה לשתף פעולה עימם אף בנושא פרטי התוקף.

      לגבי אפשרויות של תביעה אזרחית הרי שיש להפנות השאלה לפורום דיני נזיקין

      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי