תשלום עבור זמן הפסקה

  • שכר על הפסקה
    קובי | 17/11/2019 08:49

    שלום, אם עובד כנהג אוטובוס עובד מ-5 בבוקר , בצהריים בערך ב-12:00 מסיים את הקו, ואומרים לנהג  בסיום הקו יכול ללכת הבייתה , אבל תוך 4 שעות שוב צריך להתחיל קו אחר (פיצול) , לא משלמים על ההפסקה כי אומרים שזה לא עבודה  ושיכול ללכת הבייתה ....

    מצד שני ב-4 שעות לא הגיוני ללכת הבייתה , לנוח טיפה וכבר לחזור , אז הנהג בלית ברירה נשאר בתחנה מחכה לקו שלו...

    האם זה חוקי לעשות ככה?

    • תשלום עבור זמן הפסקה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 18/11/2019 09:59

      שלום רב

      הפסקה- ככלל היא על חשבון העובד. קל וחומר שהפסקה בת 4 שעות היא הפסקה שבה העובד יכול להתפנות לדבריו.

      ולכן במידה ולא חל הסכם שקובע אחרת - אין תשלום שכר עבור הפסקה.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com