יש לי טענת הגנה לטעות במצב הדברים מתי לטעון?

  • טעות במצב הדברים
    יקיר | 15/11/2019 15:30

        שלום רב, אני מעוניין להשפט על דוח תעבורה, בטענה שהייתה טעות במצב הדברים, מכיוון שהוטעתי ע"י משרד הרישוי בדבר תאריך התפוגה של תו נכה. (בקצרה: במאגר שלהם מופיע שהרכב רשום נכה כשבפועל הוא לא)

    האם צריך לטעון את זה בדיון הראשון כשמקריאים את כתב האישום כטענה מקדמית?

    או שקודם כופרים באשמה, ובדיון הוכחות לאחר מכן מעלים את הטענה?

    תודה רבה,

    • יש לי טענת הגנה לטעות במצב הדברים מתי לטעון?
      עו"ד דורון ויגלר | 15/11/2019 16:23

      שלום לשואל ,
      1- אני מבין מדבריך שהרכב מופיע ברישוי כרכב שיש לו תו נכה.
      2- עליך להצטייד במסמך ממשרד הרישוי שאכן התג משויך לרכב
      וכל זה נכון למועד העבירה המיוחסת לך
      3- טעות במצב דברים - זו לא טענה מקדמית אלא טענת הגנה ואפילו יותר מדויק סייג לאחריות פלילית.
      4- בדיון הראשון (תוכל להציג את המסמך/ים לתובע ואולי הוא יאות לבטל את האישום) ולא עליך לכפור.
      5- בדיון ההוכחות עליך להגיע עם כל המסמכים המוכחים מרשם תקף במשרד הרישוי.

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com

      • תודה על התגובה המהירה
        יקיר | 15/11/2019 16:43

          עו"ד ויגלר תודה על התשובה המהירה במיוחד.

        אכן הרכב מופיע במאגר כרכב בעל תג נכה למרות שבפועל נגמר התוקף במספר ימים.

        שלחתי בקשה לקבלת מידע לפי חופש המידע בדבר עדכון המאגר עם המשטרה קיבלתי תשובה שרכב שנגמר תוקף תג נכה מוסר רק לאחר 150 ימים, למרות שבמשטרה כנראה הוא מוסר מיד.

        בנוסף לא מופיע במאגר שלהם תאריך תפוגה של תג נכה אלא רק תאריך הנפקה. יוצא מצב שבבדיקת הרכב שלך/אחר נושא תג נכה תקבל תשובה חיובית גם אם תוקפו פג (אפלקציות ששואבות את המידע ממשרד התחבורה)

        אשמע לעצתך ואדפיס את כל החומרים ואגיש לתובע בדיון ההקראה, למרות ששלחתי בקשה לביטול  בתחילה והוא סירב.

        ואם לא אכפור באשמה ואגיש לבית המשפט.

        תודה ושבת שלום.