איך אדע מה קרה בחשבון הבנק של הנפטר?

  • בקשה לקבלת מידע מהמוסדות הפיננסים
    שני | 08/11/2019 15:52

    שלום רב,
    יורשים של מנוח שהיה ערירי ונכה רוצים להגיש בקשה למתן הוראות /צו עשה למוסדות הפיננסים (בנקים וקופות גמל) למסור את תדפיסי הבנק / פירוטים לדוגמא ל7 השנים האחרונות ולבית האבות למסור את החוזה ומצב החשבון כדי לבדוק אם נותרו כספים שמגיעים להחזר ליורשים.

    הסיפור בקצרה- האפוטרופוס של המנוח הוא בעלה של אחת מהיורשות, ככל הנראה משך כספים לצרכיו הפרטיים שלא כדין מחשבונו של המנוח.

    יש צו ירושה על פי דין.

    במסגרת תדפיסי הבנק שהבנק יכול למסור ליורשים על פי חוק (התדפיסים מיום הפטירה) התגלה כי האפוטרופוס משך כ-27000 ש"ח לכיסו .

    בנוסף, התגלה כי לאחר שהבנק חסם את האפשרות למשיכות האפוטרופוס הגיש חשבוניות בגין הוצאות קבורה וקיבל החזר מהבנק. היורשים לא ידעו זאת וגילו זאת רק אחרי חלוקת הכספים שנותרו בחשבון וזאת תוך שהוא מבקש החזר על אותן הוצאות שהוא כבר קיבל מהבנק מהיורשים - כלומר קודם היורשים נתנו לו את הכסף בגין ההוצאות שהוא טען להן ואחר כך חילקו את היתרה בין היורשים, למעשה קיבל החזר פעמיים. בנוסף למנוח היה חשבון נוסף שהם לא ידעו עליו והסתבר כי האפוטרופוס ביצע בו פעולות וסגר אותו כחודש לפני פטירת המנוח כאשר מצבו כבר התדרדר, גם מסמכים אלו הוא לא רוצה להעביר. בנוסף אציין כי מ2013 האפוטרופוס לא הגיש דוחות לאפוטרופוס הכללי למרות שנשלחו אליו דרישות.

    אנחנו לא יודעים אם אכן יש עילה לתביעה ולכן רוצים לבדוק קודם את המסמכים .

    הציעו לנו הליך של בקשה לסעד זמני אבל בבקשה מסוג זה יש להתחייב תוך 7 ימים להגשת תביעה.

    האם יש פשוט סוג של הליך שנקרא בקשה למתן הוראות למוסדות הפיננסים או בקשה אחרת מבלי להתחייב להגשת תביעה תוך זמן קצוב ? כמה אגרה יש לשלם להליך מסוג זה ? והאם אני צריכה לציין צדדים מסויימים (המבקשים: היורשים המשיב/המשיבה: (מוסדות פיננסים / אני צריכה לציין גם את האפוטרופוס) ?

    אשמח לסיוע

    • איך אדע מה קרה בחשבון הבנק של הנפטר?
      עו"ד רוית טוב-לי | 13/11/2019 20:21

      שני, שלום,

      המזור הוא הגשת תביעה למתן חשבונות בבית המשפט לענייני משפחה. האגרה היא 483 ש"ח.

      אלו תביעות מורכבות ועל כן מומלץ שלא להגישן לבד, אלא לפנות לעורך דין המומחה בתחום.

      בהצלחה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il