חניה על המדרכה

  • חנייה על מדרכה (2 גלגלים)
    מוטי | 12/11/2019 23:22

    שלום
    בחול המועד סוכות האחרון (שעיריית ירושלים פירסמה שלא יתנו דוחות חוץ ממי שחונה באדום לבן) בגלל מחסור חמור בחניות ברחוב זה וברחובות סמוכים, ובמיוחד בתקופת החגים. (דבר שידוע לעיריית ירושלים תקופה של כמה שנים) החנתי רכב שכור ליד הבית ברחוב שמחנים בו רק בצד מסוים של הכביש ועל הכביש ממש. ואני החנתי בצד שממול 2 גלגלים על המדרכה כדי לא להפריע לתנועה. וגם רחוק מספיק מהגדר שלא אפריע להולכי רגל.
    אין ברחוב שום שילוט או צבע אבני שפה שמתיר או אוסר חנייה לא בצד. "המותר" ולא בצד "האסור"
    פניתי לעירייה עם התיאור הנ"ל ובקשתי לבטל את הדו"ח, וקבלתי דחייה על העירעור.
    בדו"ח כתוב שהרכב מצולם ע"י הפקח

    אשמח לדעת האם באמת אין אפשרות לערער כל דו"ח שכזה? והאם במקרה של רחוב שכזה
    אם הייתי מחנה סמוך למדרכה ולא מתחשב בתנועה, לא הייתי מקבל דו"ח כי הרי חניתי כמו הארבעים מהצד השני
    כי הרי אין תמרור או סימון שמתיר או אוסר חנייה שכזאת בשום צד
    תודה רבה
    מוטי

    • חניה על המדרכה
      יעקבי | 13/11/2019 07:43

      שלום מוטי,

      תקנת תעבורה 72 אוסרת במפורש חניה על המדרכה (עם 2 ו/או 4 גלגלים) אלא אם הותר בתמרור 627.

      גם אם אין תמרור האוסר חניה ברחוב ניתן להאשימך בהפרעה לתנועה חופשית וזאת ביחס לעומסי התנועה במקום באותו זמן ספציפי.

      • האם כדאי לי לבקש להישפט
        מוטי | 13/11/2019 09:07

        כדי לטעון שלא ניתן לחנות שם. בגלל חוסר במקומות חנייה, וגם שמדובר בחג והיה עמוס מעבר לעומס הרגיל?

        מה בקשר להמשך השאלה
        אם אין תמרור כזה או אחר. האם אני יכול לחנות על הכביש כפי שחונים בצד השני
        ולא אקבל דו"ח
        או אקבל ואוכל לטעון שחניתי כחוק
        בדיוק כמו הרכבים ממול
        תודה רבה
        ויום טוב

        • חניה על המדרכה באין מקומות חניה זמינים
          יעקבי | 13/11/2019 19:44

          שוב שלום מוטי,

          הטיעון של 'חוסר במקומות חניה' לא ישכנע את בית המשפט. מבחינתו חנה כחוק וקח מונית.

          כפי שציינתי לעיל, אם חנית באופן שיש בו משום הפרעה לתנועה, גם אין איסור מפורש אתה צפוי לקנס.

          להישפט? לדעתי ממש לא, אבל זו רק דעתי.

          • המשך שאלה
            מוטי | 13/11/2019 19:49

            האם אני יכול לחנות על הכביש כפי שחונים בצד השני
            ולא אקבל דו"ח
            דהיינו עם כל הגלגלים על הכביש ואוכל לטעון שחניתי כחוק
            בדיוק כמו הרכבים ממול
            תודה רבה
            על המענה

            • יעקבי כבר ענה לך - בתנאי שאינך מפריע לתנועה
              עמית | 14/11/2019 18:07

              הפרעה לתנועה דינה קנס של 500 ש"ח.