ניגוד עניינם בייצוג עובד מול מעסיק שיוצג במשרד קודם

  • ייצוג לקוח
    אברהם טל | 13/11/2019 19:39

    שלום לכולם,
    הגיע אליי תיק של עובד שרוצה לתבוע את המעסיק שלו.
    העובד סיים לעבוד ב 2016 ויכול מאוד להיות שהחברה שאני רוצה לתבוע הייתה מיוצגת על ידי המשרד הקודם שלי (התחלתי לעבוד שם רק בשנת 2017) אבל אני לא נגעתי בכלל המסמכים של החברה הזו ולא ייצגתי אותה.
    האם אני מנוע מלייצג את התובע בתיק הזה?
    תודה!

    • ניגוד עניינם בייצוג עובד מול מעסיק שיוצג במשרד קודם
      עו"ד מייק יורק | 23/11/2019 12:47

      אברהם שלום

      אקדים ארשום כי ראוי שתפנה אל ועדת האתיקה הארצית בשאילתה, מכוח סעיף 60א לחוק הלשכה לפני שתיקח על עצמך הייצוג.

      שים לב שתגובת המעסיק ואולי משרד עורכי הדין הקודמים תידרש לצורך קבלת החלטה.

      ייתכן ומקום שבעל הדין והמשרד הקודם בו עבדת יסכימו לטיעון כי לא טיפלת בענייני הלקוח ואין לך מידע המעמיד אותך בתרחיש של ניגוד עניינים, או אז תקבל אישור לייצג.

      יחד עם זאת מקום שאלו יטענו אחרת, יהיה בכך כדי להעמיד טענת חשש לניגוד עיניים.

      הפסיקה ברורה בייחס למקום בו יש חשש לניגוד עניינים,יהיה בעניין זה כדי לשמש טענת פגם או פסלות מייצוג.

      לידיעתך

      בברכה,

      מייק יורק, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      נירים 3, בית קנדה, אגף B, קומה 2, תל אביב
      טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc